NRK Meny
Normal

Politiet: – Har ikke grunnlag for å mene at drapssiktede har våpen

Politiet sier at verken den drapssiktede 23-åringen eller den drepte i Øyer har registrert noe våpen på seg. Det jaktes intenst på 23-åringen, men politiet vet ikke hvor de skal lete.

Siktet Øyer-drapet

DRAPSSIKTET: 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Den drepte er Kristiansens eks-stefar. Foto: Presse / Politiet

Politiet opplyser tirsdag at de har fått inn flere interessante tips, men at man fortsatt står uten et gjennombrudd i letingen etter den drapssiktede 23-åringen fra Øyer ved Lillehammer.

De står helt uten sikre spor etter 23-åringen siden fredag formiddag – på samme tid som media meldte om likfunnet. De har ingen elektroniske spor og ingen observasjoner.

– Vi har ikke noe grunnlag for å gjøre søk noe bestemt sted, annet enn etter tips fra publikum, så her står alle løsninger og veier åpne. Vi kan lete i hele Norge og hele verden. Vi følger opp de tipsene vi får, og den informasjonen som eventuelt måtte være av interesse med tanke på hvor vi skal sette inn vår innsats, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen.

Har ikke registrert våpen

Etterforskning, drap Øyer

Politiet og Kripos har undersøkt stedet der et bål med levninger ble funnet i forrige uke i Øyer.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Han sier de ikke har grunnlag for å tro at den siktede har våpen. Det betyr at han ikke har våpen i våpenregisteret.

– Han er i alle fall ikke i lovlig besittelse av våpen, og jeg vil ikke kommentere om han har hatt tilgang på våpen. Vi har tidligere sagt at han kan være ustabil, og vi vil at folk som gjør observasjoner av vedkommende ikke skal gjøre noe initiativ selv mot ham og heller ringe politiet.

I en pressemelding skriver politiet i Gudbrandsdalen at de i løpet av gårsdagen fikk inn mange opplysninger å jobbe videre med i etterforskningen, men at den siktede ennå ikke er funnet. De har ingen holdepunkter for å si om han fortsatt befinner seg i Lillehammer-området eller ikke.

– Det er i grunnen ikke så mye avgjørende nytt i forhold til det vi meldte i går. Etterforskningen fortsetter. Vi håper virkelig vi kan komme i kontakt med den siktede snart, sier Bergundhaugen til NRK.

Siktet for drap eller medvirkning til drap

Mandag gikk politiet ut med bilde og etterlysning av 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen i Norge, men også internasjonalt. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på Bjarte Hansen i Øyer i Oppland. Drapsofferet var den siktedes tidligere stefar.

– Vi har, etter at vi gikk ut med navn og bilde av siktede, fått inn tips og informasjon som vi vil bearbeide og jobbe videre med. Politiet har opplysninger knyttet til observasjoner av siktede som vi anser som interessante uten at vi vil gi detaljer om det nå.

Bergundhaugen sier de har gjort funn på bolig og funnsted som de mener styrker saken, men holder muligheten åpen for at åstedet kan være et annet sted.

De siste dagene har det kommet fram at den drapssikta skal ha hatt et turbulent forhold til sin stefar. Dette er noe politiet undersøker i sin etterforskning.

– Det er en naturlig av den taktiske etterforskninga å kartlegge familieforhold, venneforhold og alt som kan knyttes til de involverte i saken. Det er en del av det, men jeg kan ikke si at det er vektlagt spesielt.

Politiet og røde kors gjør søk rundt åstedet

LETTE I SKOGEN: Politiet og Røde Kors finkjemmet lørdag formiddag et skogsområde i Hafjell i Øyer. Stedet er i området der levninger etter den drepte 58-åringen ble funnet delvis utbrent i restene av et bål.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Etterforsker for fullt

Etterforskningen fortsetter med avhør, oppfølging og undersøkelse av tips og opplysninger som kommer inn, samt tekniske undersøkelser av beslag.

Det var torsdag sist uke politiet fikk melding fra en privatperson om at det kom røyk fra et område i skogen like ved Hundersætervegen i Øyer. Området ligger nedenfor hyttefeltene ved alpinanlegget i Hafjell.

Politiets undersøkelser viste at det lå levninger etter en død person i bålrestene i skogen. Fredag gikk derfor politiet ut og slo full drapsalarm på bakgrunn av det de sier er funn på stedet.

Politiet mener de etterforsker et drap og har identifisert den døde som Bjarte Hansen (58) som har vært bosatt i Øyer og delvis i utlandet. Han skal opprinnelig være fra Bergen.

Undersøker bolig

DELTE BOLIG: Kripos og lokalt politi har i flere dagen jobbet med tekniske undersøkelser i boligen i Øyer som den drepte og den siktede 23-åringen skal ha delt den siste tiden.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.