NRK Meny
Normal

Håper på obduksjonssvar i dag

Politiet kan i dag få flere viktige svar i etterforskningen av drapet på en mann i 50-årene fra Gjøvik.

Åstedet, drap på Gjøvik

ÅSTEDET: Politiet sperret lørdag et område rundt hytta der de mener en mann i 50-årene drepte sin egen bror.

Foto: Frode Meskau / NRK

Drapet skjedde natt til lørdag i pinsehelgen i en hytte ved Mjøsa i Gjøvik kommune. Den dreptes bror er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han ble mandag varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud. Tirsdag obduseres den drepte.

– Vi regner med at obduksjonsrapporten kommer forholdsvis raskt. Vi avventer også rapport fra Kripos. Vi vil foreta ytterligere vitneavhør i saken, og så vil vi etter hvert også foreta nye avhør av siktede, sier politiadvokat Trine Hanssen ved Vestoppland politidistrikt.

Trine Hanssen, politiadvokat

VARETEKTSFENGSLET: Politiadvokat Trine Hanssen ved Vestoppland politidistrikt ba om varetektsfengsling i fire uker for den drapssiktede broren, men fikk medhold i to uker i varetekt i Gjøvik tingrett.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Hevder han handlet i nødverge

Den siktede mannen i 50-årene samtykket til varetektsfengsling og har ifølge politiet vedgått de faktiske forholdene. Men mannen har ikke erkjent straffskyld og hevder han handlet i nødverge.

– Han har samarbeidet med politiet, og han har avgitt en forklaring. Han har også kommet med en del opplysninger om hva han mener har skjedd på åstedet, sier Hanssen.

Politiet vil foreløpig ikke si noe mer om hva de mener kan være bakgrunnen for drapshandlingen. Det skal ikke ha vært andre enn de to brødrene til stede i hytta.

Har beslaglagt kniv

Når den foreløpig obduksjonsrapporten foreligger vil etterforskerne blant annen kunne få svar på den eksakte dødsårsaken, sannsynlig tidspunkt for drapet og eventuelt hvilket våpen som ble brukt.

– Vi har gjort beslag av en kniv som vi antar er drapsvåpenet. Den vil bli sendt til analyse, og vi får vel svar på om det er drapsvåpenet om en liten stund, sier Hanssen.

Det var den siktede selv som ringte politiet og varslet om drapet natt til lørdag 23. mai. Hytta der de to oppholdt seg ligger ved Mjøsa, sør for Gjøvik sentrum.

Hytta i Gjøvik der drapet på en mann i 50-årene skjedde i pinsen 2015.

VED MJØSA: Hytta der drapet skal ha skjedd ligger langs Mjøsa, sør for Gjøvik sentrum.

Foto: Frode Meskau / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang