NRK Meny
Normal

Håper DNA-prøver kan avsløre voldtektsmenn

Politiet i Lillehammer mangler både åsted og gjerningsmenn etter at en kvinne i 20-åra ble voldtatt av tre menn natt til 12. juni. Nå håper de på DNA-treff.

Lyseblå/grå Audi A4

En bil som dette er etterlyst etter en voldtekt i Lillehammer natt til 12. juni. Bilen ble sett med tre menn i, i Lillehammer sentrum den aktuelle kvelden.

Foto: Politiet

Kvinnen i 20-åra har forklart at hun ble plukket opp av tre menn i Lillehammer sentrum natt til 12. juni. Hun ble kjørt til et sted utenfor byen der hun ble voldtatt av alle de tre mennene.

Gjengvoldtekt under slike omstendigheter har en strafferamme på 21 års fengsel.

Leter etter åsted

Kvinnen vet ikke hvor det var, men har forklart at det var inne i en bygning, trolig en hytte, nord for Lillehammer. Basetreff på kvinnens telefon bekrefter dette.

– Vi har gjort rundspørringer i området fra Lillehammer og nord til Øyer, i tillegg til å sjekke telefontrafikk og bomstasjoner, men uten resultat. Så vi mangler fortsatt et åsted og gjerningspersonene, sier politioverbetjent Kjell Joar Løkken.

Politiet har også etterlyst en bil som vitner så i Lillehammer sentrum den aktuelle kvelden. Det er en Audi A4 stasjonsvogn. Og det satt tre menn i bilen.

– Vi har fått noen tips om bilen, men ingen som har ledet oss videre i saken, sier Løkken.

Venter på DNA-svar

Kjell Joar Løkken, etterforsker ved Gudbrandsdal politidistrikt

Politioverbetjent Kjell Joar Løkken håper nå at DNA-prøver kan avsløre gjerningsmennene.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Politiet har lagt ned et omfattende etterforskningsarbeid, men uten at det har ført dem noe nærmere gjerningsmennene.

Nå håper Løkken at DNA-prøver kan hjelpe dem.

– Nå er det sendt inn en del prøver til Folkehelseinstituttet i håp om at vi skal få DNA-treff på noen gjerningsmenn her. Det er det som er det største håpet akkurat nå, sier Kjell Joar Løkken.

Han sier de har hatt store ressurser på voldtektssaken og at han rett og slett tror de har gjort det de kan for å finne både åstedet og gjerningspersonene, men uten å lykkes til nå.

Ønsker fortsatt tips

Det er ikke tvil om kvinnens forklaring og det er ikke tvil om at hun ble utsatt for vold denne natta.

Det er mistanke om at de tre mennene er utenlandske, eventuelt østeuropeiske, men det er ikke sikkert. De kan også være norske.

Politiet ønsker tips om noen vet noe om saken eller den etterlyste bilen.