NRK Meny
Normal

Håper å få flytte hjem neste år

Det blir en jul litt utenom det vanlige for huseierne som ble rammet av gass-eksplosjonen på Otta. De er innlosjert hos venner og kjente og får en annen jul enn de hadde tenkt.

Video Gassofre håper å få flytte hjem neste år

For tre uker siden mistet 23 beboere hjemmet sitt etter en gasseksplosjon på Otta. Eksplosjonen raserte første etasje i en terrasseblokk og var så kraftig at den også gjorde store skader oppover i etasjene.

Beboere i første etasje forteller om en voldsom eksplosjon.

Beboerne fortalte om en voldsom eksplosjon.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Årsaken til eksplosjonen skal være at gassen lekket ut av en ledning som går fra den utvendige tanken og inn i huset. Flesteparten av de 15 leilighetene i bygget fikk store skader. Tre vegger i første etasje ble blåst ut. Ingen personer ble alvorlig skadet i ulykka.

Får kommunal leilighet

De 23 beboerne er fortsatt husløse og venter på å flytte hjem. Dermed blir det en jul litt utenom det vanlige.

Arne Halvorsen er tilfreds, tross alt.

Arne Halvorsen er tilfreds, tross alt.

Foto: Geir Bernhard Randby / NRK

81 år gamle Arne Halvorsen må feire jul og nyttår i en kommunal leilighet.

– Det blir vel bra. Det er jo god plass for en enslig sjel her.

Arne Halvorsen har måttet bo på hotell siden eksplosjonen. Han ser fram til bedre plass.

– Det vanskeligste er at man ikke har alle tingene man trenger i løpet av en dag. Men det viktigste er at det gikk bra. – Vi er takknemlige for at alle i huset greide seg, sier Halvorsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Den voldsomme eksplosjonen blåste ut tre vegger i første etasje.

Den voldsomme eksplosjonen blåste ut tre vegger.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Nå skal de fleste beboerne slippe å bo i en bag også etter jul. Selv om veggen til Halvorsen ble blåst ut, er møblene uskadd. Og han skal få et nytt sted å bo.

Gleder seg til å flytte hjem

Rett etter eksplosjonen var mange av beboerne helt sikre på at de ikke skulle flytte tilbake til et gasshus, men nå har de kommet på andre tanker.

– Nå vil vi tilbake alle sammen. Vi er blitt mye bedre kjent etter dette og det kommer til å bli koseligere enn vi hadde det før. Vi ser fram til det, sier Halvorsen.

Politiet har funnet ut at 200 kilo med gass har lekket ut på utsiden av bygget og trukket inn i et maskinrom. En gnist antente gassen. Nå har politiet gravd opp gassrørene og funnet ut hvor lekkasjen var.

– Vi er sikre på at lekkasjen var i en kobling. Når vi har etterforsket saken ferdig så vil det bli vurdert om noen kan stilles ansvarlig for dette, sier lensmann i Sel, Ragnar Andreassen.

SE TV-SAK OM DE HUSLØSE ETTER EKSPLOSJONEN:

Video Hjemløse etter eksplosjon på Otta