Hopp til innhold

HaPå består!

Takket være ivrige ungdommer tar Kavli over produksjonen av Hamar pålegget HaPå. Si din mening!

HaPå - pålegg

Da det ble kjent at produksjonen av pålegget HaPå skulle legges ned aksjonerte norske ungdommer på Facebook. Det hjalp. Nå har Kavli tatt over produksjonen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Produksjonen flyttes til Bergen, men lages etter samme gode gamle oppskriften.

"BEVAR HaPå"

Tusenvis av Facebook brukere viste stort engasjement da det ble kjent at pålegget HaPå skulle legges ned.

Norske ungdommer aksjonerte og protesterte for å bevare favorittpålegget gjennom gruppa "BEVAR HaPå".

Nå har det gitt resultater.

Historisk pålegg

Andrea Næve

Andrea Næve er initiativtaker for facebookgruppa som tilslutt redda HaPå.

Foto: Jan Kristian Holm

Hjernen bak engasjementet er ei 18 år gammel trønderjente ved navn Andrea Næve.

- HaPå er det beste pålegget og er nesten historisk. Bestemor har alltid hatt HaPå på bordet og det ville vært en tragedie om det ikke ble laget mer, sier Næve.

Facebookgruppa har kun eksistert en måned, men engasjert langt over 5000 HaPå-glade nordmenn.

- Dette er en seier for alle oss som elsker HaPå, sier Næve.

God investering

HaPå produserer og selger rundt 1 million glass i året, ikke rart administrerende direktør i Kavli, Erik Volden, mener dette er en spennende investering.

- Det er vel knapt noen i Norge som ikke har hatt HaPå på spisebordet. Norske forbrukere har de siste månedene vist at HaPå har livet rett så dette ser vi på som en god og spennende investering, sier Volden.

Og Volden legger ikke skjul på at ungdommenes engasjement har vært noe av grunnen til at de valgte å overta HaPå produksjonen.

- Det store engasjementet vi har sett har helt klart vært svært viktig i vår vurdering hvorvidt dette var noe vi skulle satse på, sier Volden.

Husmors idé

HaPå ble første gang kommersielt produsert i 1949 etter en idé fra husmødre som under 2. verdenskrig kokte sukret kondensert melk og brukte det som pålegg. Navnet HaPå er en forkortelse for Hamar og pålegg.

Siden har pålegget gledet det norske folk, og 1. mai vil HaPå kunne feire sin 60 års dag.

Samme smaken

3. april i år overtar Kavli varemerket HaPå fra Nestlé og produksjonen starter opp i Bergen.

- HaPå skal produseres på nøyaktig samme måte som før, så jeg håper forbrukerne er like glade som oss for denne beslutningen, sier Volden.

Si din mening!

Er HaPå ditt favorittpålegg?

Flere saker fra Innlandet