NRK Meny
Normal

Hanne Anette Balch Fjalestad gravlagt

I dag ble 43 år gamle Hanne Anette Balch Fjalestad (43) gravlagt i Lunner kirke. Familien, nærmiljøet og Norsk folkehjelp sørger over en frivillig som aldri kom tilbake fra oppdrag.

Video Hanne Anette Balch Fjalestad gravlagt

Fjalestad ble drept på Utøya der hun jobbet frivillig for Norsk folkehjelp under AUFs sommerleir. I dag var en fullsatt kirke samlet for å gravlegge en stor ressursperson og gledesspreder i lokalmiljøet.

– Dette er totalt unødvendig, sier en trist generalsekretær i Norsk folkehjelp Orrvar Dalby.

Representanter fra den danske ambassaden og Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim fra regjeringen var representert under bisettelsen.

– Det er nettopp i en slik situasjon som dette vi hadde trengt Hanne Fjalestad, hun var vant til å vise sin kjærlighet for andre. Nå må vi må hedre henne ved å jobbe for det hun sto for i Norsk folkehjelp, menigheten hennes og i musikkorpset, sa Erik Solheim etter begravelsen.

Satte ungdommene først

Jon Halvorsen i Norsk Folkehjelp fortalte til Oppland Arbeiderblad at han hjalp til med å ta imot ungdom som hadde klart å komme seg bort fra øya på egen hånd. De kom med sterke skildringer av kollegaen hans som ikke overlevde skytingen.

– Dette er ingen offisiell historie, og jeg var jo ikke selv på Utøya. Men ungdommene jeg tok imot, fortalte at en av våre mannskaper hadde samlet en gruppe ungdommer bak seg. Da gjerningsmannen kom mot dem, gikk kvinnen mot ham for å beskytte ungdommene. De som fortalte historien, virket overraskende fattet og kontrollerte, sier Halvorsen.

Hanne Anette Balch Fjalestad etterlater seg mann og fire barn.

Hanne Anette Bach Fjalestrand begravelse

Hanne Anette Bach Fjalestrands båre passerte medlemmer i Norsk folkehjelp som sto oppstilt utenfor kirken.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil på taket

  En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

 • Klager TV2 inn for PFU

  Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
 • Kan bli Årets ildsjel

  Randi Nordli fra Brumunddal Idrettslag og Evelyn Veisten fra Østre Toten Helsesportlag er kandidater fra Hedmark og Oppland til Årets ildsjel. Prisen deles ut på Idrettsgallaen på Hamar 6.januar.

  Idrettsgalla
  Foto: Julia Naglestad / NRK