NRK Meny
Normal

Hanne Anette Balch Fjalestad døde på Utøya

Den heltemodige Lunner-kvinnen gikk imellom gjerningsmannen og ungdommene for å beskytte dem. Nå er hun bekreftet omkommet.

Hanne Fjalestad

Hanne Anette Balch Fjalestad

Foto: Privat

Den 43 år gamle kvinnen fra Lunner var på Utøya som frivillig.

– Vi synes det er ufattelig trist. Hun gjorde en utrolig viktig jobb som frivillig på ungdomsleiren. Våre frivillige som var på Utøya har mistet en nær kollega og venn. Våre tanker går til hennes familie og venner i denne vanskelige tiden, sier styreleder i Norsk Folkehjelp, Finn-Erik Tho.

– Gikk mellom ungdommene og drapsmannen

Flere ungdommer har forklart at 43 år gamle Hanne Fjalestad skal ha samlet en gruppe ungdommer bak seg. Da gjerningsmannen kom mot dem, gikk kvinnen mot ham for å beskytte ungdommene

– Jeg så etter mamma overalt, men kunne ikke se henne

Anna Fjalestad (t.v) og Anne Berit Stavenes i Norsk Folkehjelp

Anna Fjalestad (t.v.) holder kollega Anne Berit Stavenes i Norsk Folkehjelp i hånden på vei inn for å fortelle om sine grusomme opplevelser på Utøya.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

19 år gamle Anna Fjalestad skulle sammen med moren jobbe for Norsk Folkehjelp på Utøya.

– Jeg hadde mistet mobilen min, så jeg fikk ikke kontaktet henne da vi kunne komme frem fra gjemmestedene våre. Men da kollegaen vår som hadde vært sammen med mamma, kom i land alene, og mamma ikke var der, skjønte jeg det, sier Anna Fjalestad til NRK.no.

– Jeg føler ingenting overfor gjerningsmannen, ikke sorg og ikke sinne. Det fortjener han ikke, sier Anna.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.

 • Målløst til pause

  Ingen skåringer i førsteomgang i 1. divisjonskampen mellom Elverum og Sandnes Ulf. Med uavgjort resultat til slutt vil Elverum fortsatt ligge an til nedrykk når det gjenstår to serierunder.

 • To priser for Kleveland

  Marcus Kleveland fra Dombås vant to priser under lørdagens Snowboardawards, som ble arrangert i Oslo. Kleveland vant prisen for årets triks og prisen for årets mannlige kjører, for øvrig for andre året på rad.

  Marcus Kleveland
  Foto: Matias Fosso / Snowboardforbundet