NRK Meny
Normal

Han er den nye redaktøren i Glåmdalen

Thor Sørum-Johansen er ny sjefredaktør i Glåmdalen. Han varsler en tøff fremtid for lokalavisa.

Thor Sørum-Johansen

Thor Sørum-Johansen er ny redaktør i Glåmdalen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Thor Sørum-Johansen tar på seg en utfordrende jobb når han setter seg i redaktørstolen i Glåmdalen.

– I disse tider vet man ikke hva som venter rundt neste sving. Det er tøffe tider i mediebransjen, og det blir garantert tøft fremover, sier Thor Sørum-Johansen til NRK.

Digital overgang

Den nye sjefredaktøren i avishuset på Kongsvinger er 44 år. Han er født i Oslo, og har store deler av sin yrkeskarriere arbeidet i lokalaviser i Vestfold, blant annet som nyhetsredaktør i Tønsbergs Blad. De siste 10 årene har han jobbet i Avisenes pressebyrå og Norsk telegrambyrå (NTB) i Oslo.

Han tar over glåmdalen i en tid da avisa, som de fleste andre lokalaviser, opplever fallende opplagstall og utfordringer med å håndtere en digital overgang. Dette arbeidet mener den nye redaktøren blir sentralt i tiden som kommer.

– Jobben i Glåmdalen blir spennende og utfordrende. Det viktigste blir å drive Glåmdalen videre i en digital mediehverdag, sier han.

– Må bli mer interessant

Den nye sjefredaktøren er gift med ei kvinne fra Eidskog, og de har bodd på Kongsvinger det siste året. Han synes Glåmdalen er en god avis, men at den må bli bedre.

– Vi må bygge videre på de gode tradisjonene som finnes i mediehuset, men det er helt klart at det må gjøres grep for at avisa skal bli enda mer interessant for leserne i regionen. Dette gjelder ikke minst på de digitale plattformene, sier han.

Sørum-Johansen er den 15. redaktøren i Glåmdalen siden 1926. Også alle de tidligere redaktørene har vært menn.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.