NRK Meny
Normal

Han debuterer som dommer i Champions League

Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen fra Hamar står foran sin største utfordring på fotballbanen.

Edvartsen

DEBUTANT: Svein-Erik Edvartsen er en erfaren fotballdommer, men har tidligere ikke dømt kamper i Champions League. Nå får han imidlertid sjansen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Svein-Erik Edvartsen (36) har vært fotballdommer på øverste nivå i norsk fotball siden 2004.

Hele 78 eliteseriekamper har han dømt, og han har også kvalifiseringskamper i Europa League på merittlisten. Nå er han imidlertid klar for sitt mest prestisjefulle oppdrag i utlandet.

Når returkampen i Champions Leage-kvalifiseringen mellom Milsami Orhei (Moldova) og Ludogrets (Bulgaria) spilles, er det nemlig hamarsingen som skal blåse i fløyta.

Les også:

– Gleder meg

Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey

Svein- Erik Edvartsen er blitt administrerende direktør i Lørenskog, ved siden av å være en profilert fotballdommer.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

– Jeg er godt fornøyd med å ha fått min første kamp i Champions League, og gleder meg, sier Edvartsen til VG.

Det gikk utvilsomt hett for seg i den forrige kampen de to lagene mellom. Hele ni gule kort ble utdelt. Dermed kan det bli en krevende kamp å lede.

– Det blir nok trøkk i returkampen også, sier Edvartsen.

Edvartsen har i tillegg til å være fotballdommer arbeidet for Norges Ishockeyforbund, og vært daglig leder i Storhamar Håndball. Nå er han administrerende direktør i ishockeyklubben Lørenskog.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Alle hadde skrapt ruta

    Politiet i Elverum hadde i dag tidlig kontroll av om folk kjørte med isfrie ruter. Resultatet var oppløftende for alle de 59 som ble stoppet hadde brukt iskrapa godt.

  • Ny fysisk trener i KIL

    Kongsvinger har ansatt italienske Lidio Melis som ny fysisk trener i klubben. Han vil også få ansvar for utviklingsavdelingen i klubben og for ernæring. Det melder Glåmdalen.

  • Åpnet for normal trafikk igjen

    Riksvei 3/25 er åpnet igjen for normal trafikk ved Terningmoen i Elverum etter at et kjørefelt har vært stengt på grunn av asfaltarbeid. Det har i morgentimene vært lange køer både til og fra Elverum.