HamKam-tap og rødt kort til Olsen

HamKam tapte 1-2 borte mot Sandefjord i Tippeligaen 2. påskedag. På overtid fikk HamKams angriper Espen Olsen rødt kort og ble utvist. I 1. divisjon tapte Kongsvinger 0-3 borte mot Sparta Sarpsborg.

5173 tilskuere på Storstadion i Sandefjord så hjemmelaget vinne en fortjent seier. Sandefjord tok ledelse 1-0 i det 41. min. ved Arnar Førsund, mens Andreas Tegstrom la på til 2-0 eter 74.min. HamKam reduserte til 2-1 ved stopperen Juha Pasoja i det 90. min..

I fjor vant HamKam bare én bortekamp, og tapte også årets første kamp på fremmed gras.

Kampfakta HamKam

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar. Gult kort: Mikael Andersson, Sandefjord, Roman Kienast, Ham-Kam. Rødt Kort: Espen Olsen (90), Ham-Kam. Lagene: Sandefjord (4-4-2): Espen Bugge Pettersen Ole Tobiasen, Arnar Førsund, Fredrik Kjølner, Tom Kristoffersen Samuel Isaksen (Erik Mjelde fra 64.), Mikael Andersson, Tommy Knarvik, Kari Arkivuo Fredrik Thorsen (Olav Tuelo Johannesen fra 85.), Andreas Tegstrom. Ham-Kam (4-4-2): Ivar Rønningen Ramiro Corrales, Joachim Sørum (Steve Cooreman fra 67.), Knut Henry Haraldsen, Juha Pasoja Tommy Øren, Vegar Bjerke (Markus Ringberg fra 54.), Rune Buer Johansen, Espen Haug (Balazs Nikolov fra 58.) Espen Olsen, Roman Kienast.

Kampfakta Kongsvinger

Sparta Sarpsborg- Kongsvinger 3-0 (2-0) Sarpsborg stadion 1724 tilskuere Mål: 1-0 Ronald Turner (7), 2-0 Bjørnar Johannessen (45), 3-0 Kim Andre Larsen (53). Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn. Gult kort: Kjetil Byfuglien, Kongsvinger.

Et effektivt Sparta Sarpsborg vant hele 3-0 mot Kongsvinger. KIL hadde ballen mye i 1. omgang, men var omstendelige. Det var ikke de nyopprykkede vertene som to ganger hogg til foran mål. Ronald Turner ordnet 1-0 etter sju minutter, og rett før sidebytte banket Bjørnar Johannessen inn 2-0 med et fantastisk skudd fra 20 meter. En middels kamp ble punktert da Kim Andre Larsen satte inn 3-0 rett etter hvilen. Sparta-keeper Rino Hansen var banens bestemann. Han reddet flere god KIL-forsøk i 1. omgang, og sørget på egen hånd for at Sparta holdt unna. Patrick Holtet var frisk hos Kongsvinger før han ble byttet ut. (©NTB)