NRK Meny
Normal

HamKam sier opp administrasjonen

Hamkam kutter 4,5 årsverk i administrasjonen ved oppsigelser. Daglig leder Finn Paulsen går av frivillig.

HamKam

Hamkam er på kanten av konkurs

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det er de ansatte i administrasjonen som er sagt opp.

– De som er sagt opp nå er de samme som gikk inn i klubben med egne penger for noen år siden. De har fortsatt gjeld på lånene de tok opp for å redde arbeidsplassen sin. Dette er en utrolig trist dag, sier kommunikasjonsansvarlig Remo Sjonfjell.

Styret i HamKam fotball gjennomførte mandag 30. juni samtaler med alle ansatte i administrasjonen, som samme dag mottok oppsigelser. Det betyr i klartekst at klubben kutter 4,5 årsverk med oppsigelser fra 1. juli 2014.

Paulsen slutter

Sjonfjell skrivet at klubben er kommet til enighet med daglig leder Finn Paulsen, som er innleid gjennom firmaet Først til Mølla. Han har sagt seg villig til å fratre for å hjelpe klubben i den svært krevende økonomiske situasjonen man står overfor, sier Sjonfjell.

Remo Sjonfjell

Kommunikasjonsansvarlig Remo Sjonfjell sier Hamkam har gitt seg sjøl noen dager til på å unngå oppbud

Foto: privat

Utsatt oppbuds-frist

Det jobbes også videre for å se om det kan finnes en løsning for å unngå oppbud, sier Sjonfjell, men men ingen alternativ løsning er så langt klar.

«Styret finner allikevel behov for ytterligere tid til avklaring med tanke på de dramatiske konsekvensene det vil ha for klubben å begjære oppbud. Vi har derfor valgt å forlenge fristen for endelig avgjørelse til fredag 4. juli kl. 12.00. Det vil ikke bli aktuelt med ytterligere utsettelse hvis det ikke foreligger en løsning.» heterv det i pressemdlingen fra klubben.

Trenger penger

Hamkam trenger over tre millioner kroner for å greuise seg. Nå kuter de kostnadene til beinet, men trenger også lån eller frisk kapital.

De som er sagt opp nå er de samme som gikk inn i klubben med egne penger for noen år siden. De har fortsatt gjeld på lånene de tok opp for å redde arbeidsplassen sin.

Remo Sjonfjell, Hamkam

– Styret har ingen konkrete tilbud eller forslag på bordet så langt. Det ser tungt ut, sier Sjonfjell.

Spillerne er i dialog med styret, men det er for tidlig å si hva det vil bety, sier Sjonfjell.

Møte med Yngeres

Klokka 17 skal Hamkam i møte med Yngeres avdeling. Daglig leder Anders Langseth har tidligere sagt at de kanskje kan bidra med penger for å hjelpe seniorklubben.

Yngeres er veldrevet, har en million på bok, og tjente godt på sommerens Briskebyturnering.

Det er likevel uklart hva møtet vil ende opp med.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Telys forårsaket røykutvikling

    Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.

  • Røykutvikling i Gjøvik

    Politiet i Innlandet melder på Twitter søndag morgen at det er meldt om røykutvikling i en leilighet i Gjøvik. Alle personer skal være ute av leiligheten. Det skal være en del røyk, men politiet har ikke observert åpen ild.

  • Stoppet påvirket bilfører

    Under en trafikkontroll i Elverum sentrum søndag morgen, stoppet politiet en sjåfør som mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåførens førerkort er beslaglagt, og det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.