NRK Meny
Normal

HamKam-seier mot Nybergsund

HamKam vant mot Nybergsund i 2. runde i cupen. Det måtte straffesparkkonkuranse til for å kåre en vinner.

HamKam mot Nybergsund

HamKam jubler etter at det er klart at de er er videre i cupen.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

HamKam styrte mye av kampen, men klarte ikke å få ballen i mål. Dermed ble det ekstraomganger etter 90 minutter, men heller ikke her klarte noen av lagene å score.

HamKam scoret på fire av sine straffespark, mens Nybergsund scoret på tre av sine. Dermed vant HamKam 4-3, og er videre til 3. runde i cupen.

Begge lagene var spente før kampen:

– Må være klare

– Vi har gjort det vi kan på forhånd, så må vi sørge for å være klare klokka 18.00, sier Svein Ingen Haagenrud, HamKams gamle storkeeper som nylig overtok treneransvaret etter Vegard Skogheim.

Svein Inge Haagenrud

HamKam-trener Svein Inge Haagenrud håper laget hans klarer å slippe seg løs. Nykommer som hovedtrener.

Foto: NRK

– Hvordan tror du dette går?

– Nei, jeg har god tro på laget vårt. Vi har hatt en trøblete start på sesongen, så for oss handler det om å slippe seg løs.

– Dere slet mot Ottestad i 1. runde, og Nybergsund er et bedre lag?

– Nei, vi slet ikke mot Ottestad selv om resultatet kunne tyde på det. Vi hadde full kontroll på kampen. men Nybergsund er et bedre lag enn Ottestad. De har tøffe gutter på laget, og Ola (Brenden) er energisk, så vi venter tøff motstand i kveld.

Drømmer om reprise

– Vårt mål var å komme til 2. runde i cupen og ta nye steg, men da må vi slå HamKam i kveld, svarer Ola Brenden på spørsmål om hvordan dette går.

Ola Brenden

Nybergsund-trener Ola Brenden elsker å møte HamKam, og å vinne. Taktiker!

Foto: Jørn Nordli / NRK

– Hvordan er det med respekten for HamKam?

– Vi har respekt for alle lag. Normalt er HamKam et bedre lag enn oss. Det er jo derfor de er i en divisjon over oss, og jeg tror ikke det nødvendigvis er en fordel for oss at de har hatt en trøblete sesongstart.

– Hva betyr hjemmebane for dere?

– Det bør jo bety en del, og selv om været ikke er det aller beste nå, så håper jeg det blir mye publikum, og at de kler godt på seg.

– Hvor langt kan dere komme i cupen i år?

– Nei, vi tenker ikke lenger enn til kveldens kamp, men alle husker 2007-sesongen da vi slo både Fredrikstad borte og Vålerenga hjemme og kom til kvartfinalen. Det er en drøm å komme dit igjen, men det blir veldig vanskelig.

– Haagenrud, hvor langt er det realistisk at HamKam kommer i cupen i år?

– Det er helt umulig å si. Nå har vi fokus på det som skal skje i kveld. Vi skal gjøre alt vi kan for å slå ut Nybergsund av cupen.

Analysen

HamKam om Nybergsund-joker: At laget geografisk befinner seg i det dypeste, innerste Østland er ingen hindring for import av eksotiske spillere. Årets nye spiss Antonio Nieves Martin, eller «Maikel», har slått til i seriestarten, og står som lagets toppscorer med tre mål i ligaen. Spanjolen har denne sesongen notert seg for finesser som en suser i krysset fra 22 meter, og en skikkelig Panenka-scoring på straffe mot Raufoss. Uten tvil en spiss med selvtillit som kan utrette det lille ekstra.

Kveldens kamp, by mot land, kan bli avgjort fra trenerbenken. For kampen blir også en trenerduell mellom Nybergsunds erfarne taktiker Ola Brenden og HamKams nye hovedtrener Svein Inge Haagenrud. Taktiske trekk kan bli helt avgjørende, det første målet, også, og hvilket av lagene som spiller med lavest skuldre.

Brenden elsker å møte HamKam, og selvsagt helst banke dem. Denne kampen er som 17. mai og julekvelden på en gang. Sjansen i denne kampen er store; for nå møtes topp 2. divisjon mot bunn 1. divisjon.

Sist HamKam spilte obligatorisk kamp i Trysil, da begge spilte 1. divisjon i 2011, måtte HamKam dra hjem med 4-0-tap. Men HamKam tar med seg en 4-2-seier i en treningskamp i mars i år. Da scoret tidligere Nybergsund-spiller Tore Andreas Gundersen alle de fire Kamma-målene. Men alt dette er nullet ut klokka 18 i kveld.

Bunnlaget i 1. divisjon gruer seg trolig mer til denne kampen enn utfordreren. HamKam har aldri likt å møte lokale lag, enten det er i cupen eller når de har spilt i samme divisjon, som i 2010. HamKam har et uforståelig kompleks mot antatt dårligere lokale lag.

OBS! Norsk Tipping har HamKam som 2.05-favoritt. Hjemmeseier gir 2.65 i odds. Men stafett er stafett.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.