Ble pepet av banen

Briskebybanden viste ingen nåde og ga klart uttrykk for misnøyen med sine egne.

Arne Erlandsen
Foto: Simen Berge Størkersen

To mål i løpet av de første tjue minuttene var alt Haugesund trengte borte mot HamKam tirsdag kveld. Med fullt fortjente 2-1, kunne rogalendingene innkassere sin første borteseier for året, samtidig som de rykket opp til en tredjeplass i Adeccoligaen.

Allerede etter fire minutters spill kom det første målet på Briskeby. Nikola Djurdjic fikk ballen servert på sølvfat ved bakre stolpe, og kunne enkelt sette inn det første målet.

Snaue kvarteret senere mister HamKams Frode Bjørnevik lærkula på egen banehalvdel, og det vet angriper Thomas Sørum å utnytte. Han setter fart med ballen og vipper den elegant over en liggende Ivar Rønningen i HamKam-målet.

- Jeg synes vi leverer en god kamp og vi vinner helt fortjent, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug etter kampen.

Markus Ringberg

Markus Ringberg

Foto: Simen Berge Størkersen
Savnet samhandling

Alle HamKam-spillerne var derimot ikke like fornøyde med innsatsen. Angriperen Markus Ringberg savnet samhandling i laget.

- Vi gir bort to mål samtidig som vi er altfor statiske. Vi blir altfor enkle å lese, og vi må ha mer samhandling i laget, konkluderte Ringberg.

Etter 74 minutter er Roman Kienast framme på returen fra et Ringberg-skudd, og reduserer til 2-1. Men til liten hjelp. Det blir ikke flere mål på Briskeby, og HamKam gikk dermed på sitt femte tap for sesongen.

- Må gjøre jobben sin


Begge lag sto med 13 poeng før kveldens oppgjør. HamKam lå på en 7. plass, og Haugesund på plassen bak med dårligere målforskjell, men med en kamp mindre spilt.

Hjemmelaget har hatt en svært ujevn start på sesongen, med fire seire og fire tap. Med nok en kamp uten poeng ligger HamKam fortsatt åtte poeng bak serieleder Sogndal. Det er ikke godt nok for opprykksfavoritten fra Hamar.

Trener Arne Erlandsen var ikke fornøyd med hva spillerne presterte, og mente at alle må gjøre jobben sin for at de skal klare å hevde seg i toppen.

- Jeg må gjøre min jobb, og at jeg forventer at spillerne skal gjøre sin jobb, sa Erlandsen. Vi kan ikke gi fra oss omganger som den første i dag.

Erlandsen er i hardt vær på Hamar om dagen, og kveldens innsats gjorde nok ikke situasjonen noe bedre.

HamKam ble pepet av banen av sin egen briskebybande.

- Vil kjempe i toppen

Med kveldens trepoenger gikk Haugesund opp på en delt tredjeplass med Nybergsund. Rogalendingene har derimot en kamp til gode, og med seier der vil de ligge kun to poeng bak Sogndal og Kongsvinger i toppen.

Til tross for kvallikplass og tre nye poeng, vil ikke Jostein Grindhaug si noe særlig om et eventuelt opprykk.

- Vi har intensjoner om å ligge blant topp fem og kjempe i toppen. Utenom det tenker vi ikke særlig på opprykk, hevdet Grindhaug.

Kampen som Haugesund har til gode spilles 24. juni borte mot Hønefoss. Det betyr for Haugesund en travel avslutning på juni måned, med fem kamper på 15 dager.

HamKam - Haugesund

HamKam gikk på sitt femte tap denne sesongen.

Foto: Simen Berge Størkersen