NRK Meny
Normal

HamKam låner av Ståle

Den danske midtbanespilleren Morten Bertolt blir leid ut fra FC København til HamKam ut denne sesongen.

HamKam har leid midtbanespilleren Morten Bertolt fra FC København
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

HamKam har hatt denne spilleren på blokken en stund, men det var først like før overgangsvinduet stengte i går at avtalen kom på plass.

Ståle Solbakken hentet tilbake den tidligere FCK-helten Hjalte Nørrgaard for to dager siden, og da åpnet det seg endelig en mulighet for HamKam. Etter to dager med forhandlinger og reisevirksomhet, lykkes det i kveld Truls Haakonsen å dra i land en avtale med spilleren.

Bertolt har spilt 16 kamper for FCK. Han er 22 år, 187 cm høy og har bra fysikk, i følge Solbakkener. Bertolt er en sentral, defensiv midtbanespiller som også kan spille i midtforsvaret spiller. HamKam har fulgt ham en stund, og da det ble klart at han kunne leies ut i høst, var det kamp mellom HamKam og flere danske klubber, før avgjørelsen falt i Hamar-lagets favør.

Morten ble tatt opp i A-stallen til FCK foran 2004-sesongen og avtalen med den danske storklubben ble forlenget så sent som i april i år. Da ble partene enige om en ny avtale, som strekker seg til juni 2009. Han har seks landskamper Danmark, 5 U20 og 1 U16. Den første i mars 2000 og den foreløpig siste i september 2003.

Da FCK var på besøk på Briskeby i juli, spilte Morten de siste 20 minuttene og han kan få sin debut for HamKam i treningskampen mot Manglerud/Star i neste uke. (HamKam.no)