HamKam låner av Ståle

Den danske midtbanespilleren Morten Bertolt blir leid ut fra FC København til HamKam ut denne sesongen.

HamKam har leid midtbanespilleren Morten Bertolt fra FC København
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

HamKam har hatt denne spilleren på blokken en stund, men det var først like før overgangsvinduet stengte i går at avtalen kom på plass.

Ståle Solbakken hentet tilbake den tidligere FCK-helten Hjalte Nørrgaard for to dager siden, og da åpnet det seg endelig en mulighet for HamKam. Etter to dager med forhandlinger og reisevirksomhet, lykkes det i kveld Truls Haakonsen å dra i land en avtale med spilleren.

Bertolt har spilt 16 kamper for FCK. Han er 22 år, 187 cm høy og har bra fysikk, i følge Solbakkener. Bertolt er en sentral, defensiv midtbanespiller som også kan spille i midtforsvaret spiller. HamKam har fulgt ham en stund, og da det ble klart at han kunne leies ut i høst, var det kamp mellom HamKam og flere danske klubber, før avgjørelsen falt i Hamar-lagets favør.

Morten ble tatt opp i A-stallen til FCK foran 2004-sesongen og avtalen med den danske storklubben ble forlenget så sent som i april i år. Da ble partene enige om en ny avtale, som strekker seg til juni 2009. Han har seks landskamper Danmark, 5 U20 og 1 U16. Den første i mars 2000 og den foreløpig siste i september 2003.

Da FCK var på besøk på Briskeby i juli, spilte Morten de siste 20 minuttene og han kan få sin debut for HamKam i treningskampen mot Manglerud/Star i neste uke. (HamKam.no)