NRK Meny
Normal

– Ingen i HamKam mistenkes for kampfiksing.

HamKam er ikke mistenkt i kampfiksingsaken. Det får klubben bekreftet nå, i kjølvannet av kampen mot Ull/Kisa.

Vegard Skogheim

HamKam-trener Vegard Skogheim sier HamKam ikke er mistenkt for kampfiksing.

Foto: NRK

Hallén

Norges Fotballforbund avlyste dagens kamp mellom HamKam-Ull/Kisa etter mistanke om kampjuks.

Foto: Løvland, Marianne / NTB scanpix

Dagens førstedivisjonskamp mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt grunnet mistanke om at kampen var fikset, altså at kamputfallet på en eller annen måte var manipulert eller forhåndsbestemt.

Grunnen til at de i dag valgte å utsette Ull/Kisa-HamKam var fordi Norsk Tipping og andre bettingtjenester meldte om at det var satt uvanlig mye penger på kampen i forkant.

Norges Fotballforbund (NFF) innkalte derfor til en pressekonferanse på Ullevaall Stadion søndag ettermiddag for å redegjøre for saken. HamKam-trener Vegard Skogheim sa at han ikke hadde blitt så mye klokere etter dagens pressekonferanse, og ledelsen gikk ut å for å informere om at klubben ikke er i et negativt søkelys.

– Det er ingen i HamKam som er mistenkt for kampfiksing. Vi har fått bekreftet dette fra et hold, men jeg kan ikke kommentere hvem det er, sier HamKams daglige leder Finn Paulsen til NRK.no

Les også: NFF: - Det kan være flere kamper

– Alle i HamKam bedyrer sin uskyld

Cupkamp på Briskeby

Det ble trening i stedet for kamp for HamKam-spillerne

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Trener Vegard Skogheim sier han ikke har fått noen signal om at hverken klubben eller enkeltpersoner i HamKam er mistenkt for å ha forsøkt å manipulere kampresultatet foran dagens kamp mot Ull/Kisa:

– Vi har hatt en prat i klubben i dag hvor alle bedyrer sin uskyld. Det er heller ingenting som peker ut HamKam for kampfiksing,

Men selv om HamKam ikke er i søkelyset ble ikke Skogheim overrasket når han fikk telefonen fra forbundet om at dagens kamp kunne bli utsatt grunnet mistanke om kampfiksing

– Verden tar igjen Norge også, som på mange andre områder. Jeg håper selvfølgelig at det ikke er tilfeller av kampfiksing i norsk fotball, men når forbundet går så sterkt ut at de avlyser en kamp, slik som i dag, blir jeg ikke overrasket om noen har forsøkt å manipulere kampen, sier Skogheim.

HamKam-treneren legger til at han ble skuffet og lei seg på vegne av fotballen når han fikk høre om mistanke om kampfiksing.

– Vi kan ikke leve med juks i spillene våre

Einar Busterud

Einar Busterud, direktør i Norsk Tipping sier selskapet nå går igjennom alle kampene hvor det er mistanke om resultatmanipulering.

Foto: Martine Myhre / NRK

Norsk Tipping ser nå etter unormalt spill fra kampene hvor det er mistanke om kamfiksing.

– Vi har ikke funnet noe unormalt spill i forkant av HamKam - Ull/Kisa. Nå sjekker vi de øvrige kampene hvor NFF har fattet mistanke om juks, sier Einar Busterud, direktør i Norsk Tipping.

Han sier det vil være enkelt å avklare om det har vært forsøk på juks gjennom Norsk Tipping, siden alle spill skjer registrert.

– Alle som skal spille må ha spillerkort, dermed kan vi se hvem som har spilt på hvilke kamper og for hvor mye. Men man kan tippe på norske kamper gjennom andre selskaper enn Norsk Tipping, så det er like sannsynlig at forsøk på kampfiksing har foregått gjennom disse selskapene som gjennom oss, understreker Busterud.

Busterud sier mistanken om resultatmanipulering i norsk fotball er en nyttig tankevekker, både for Norsk fotballforbund og bettingselskap.

– Det har vært et stort fokus på resultatmanipulering i fotball både i Norge og ellers ute i verden de siste årene. Dette er en nyttig vekker for fotballmiljøet, og vi vil følge nøye med fremover. Vi kan ikke leve med juks i de spillene vi tilbyr, sier Busterud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND