HamKam banket Rosenborg

HamKam med ex-RBKer Ivar Rønningen i mål fikk en herlig revansj med 3-0 over en vaklende tidligere storhet på Lerkendal søndag.

HamKams Oluwasegun Abiodun mot Vidar Riseth på Lerkendal

HamKam kom med 1-18 i målforskjell på de tre siste kampene i Trondheim.

Da laget tok ledelsen, var det lagets første mål mot RBK på Lerkendal siden 1995 da det ble 1-9. I fjor ble det 0-4 og året før 0-5.

For Rosenborg og Per-Matias Høgmo er problemene mer enn merkbare. Det gjenstår bare en seriekamp før ferien, og det er veldig mye arbeid å gjøre på Lerkendal. Selv om Rosenborg-maskineriet til tider malte mot HamKam, klarte de ikke å få ballen i mål bak Rønningen. HamKam, som er kjent for sine effektive dødballer, sjokkerte seg selv og publikummet med å gjøre flere rene spillemål.

Første ikke dødball

Gjestene tok ledelsen 1-0 etter 18 minutter. Det var det første målet denne sesongen som ikke kom direkte etter en dødball for Frode Grodås' elever. Men situasjonen hadde rot i en dødball. Mens alle ventet på et langt innkast inne i feltet, ble det kastet kort. Ramiro Corrales rundlurte Christer Basma før han fikk lagt inn i feltet hvor Knut Henry Haraldsen kom stormende og uhindret headet ballen i mål.

Gjestene fra Hamar ledet fortjent ved pause selv om RBK hadde ballen mest. HamKam var langt friskere på offensiven enn tilfellet har vært i de to siste bortekampene.

I annen omgang startet RBK forrykende. Laget hadde byttet innpå Per Ciljan Skjelbred, men Ivar Rønningen storspilte og holdt nullen mot gamleklubben. Først hadde han en glimrende enhåndsredning på en heading fra Roar Strand, før han i angrepet etter distraherte Strand nok til at skuddet fra god posisjon gikk like utenfor.

Spillemål

I det 51. minutt gjorde Roman Kienast 2-0 på en glimrende HamKam-kontring hvor Oluwasegun Abiodun løp fra RBK-forsvaret og passet ut i feltet der Roman Kienast kaldt satte ballen i hjørnet. Det var iallfall et rent spillemål. Kienast hadde ikke gjort seg ferdig for kvelden, og etter drøye timen slo østerrikeren til igjen. Han banket ballen i mål fra 16 meter.

Høgmo kastet også innpå Ørjan Berg etter hvert, men det gikk så langt at Lerkendal-publikum pep kraftig mot sine egne. Abiodun var hele tiden en stor trussel mot RBKs midtstoppere, men nigerianeren var ikke like effektiv som sine lagkamerater. Hadde han vært det, kunne RBK-tapet blitt styggere enn 0-3. Abiodun var to ganger alene med Lars Hirschfeld uten å score.