NRK Meny
Normal

Hamar-mann skal ha brukt syre mot politiet

Ved hjelp av en fjernutløser skal Hamar-mannen ha startet en innretning som pumpet ut en væske mot politiet da de skulle pågripe han. Nå er han varetektsfengslet, men nekter straffskyld.

Helge A. Eidsvaag

- Vi etterforsker fortsatt hvorfor mannen brukte denne innretningen mot politiet, sier politiadvokat Helge A. Eidsvaag.

Foto: NRK

To politimenn skal ha gått inn i en syrefelle da de skulle pågripe en 38 år gammel mann i en leilighet i Hamar i desember i fjor. Mannen er nå siktet for forsøk på legemsbeskadigelse og varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han blir fremstilt for ny varetektsfengsling i Hedmarken tingrett fredag, skriver VG.

Ved hjelp av en fjernutløser ble det startet en innretning som støtvis pumpet ut en etsende væske i ansiktshøyde. Politimennene som ble angrepet, har ikke fått varige fysiske skader. Væsken er foreløpig ikke blitt analysert. Tjenestemennene måtte trekke seg ut av leiligheten og tilkalte blant annet bombegruppen fra Oslo politidistrikt.

– Vi har ennå ikke fått klarhet i hvorfor mannen hadde denne innretningen, og hvorfor han utløste den, men det etterforsker vi, sier politiadvokat Helge Andreas Eidsvaag i Hedmark politidistrikt.

Mannen er siktet for med gift eller andre farlig redskaper å ha forsøkt å påføre tjenestemennene en uhelbredelig skade. Han er også siktet for å ha truet flere offentlig ansatte.

– Bakgrunnen for pågripelsen var en anmeldelse om trusler, sier politiadvokaten.

Mannens forsvarer er advokat Johnny Christian Schill fra Hamar.

– Han nekter skyld etter siktelsen og mener politiets reaksjon er overdreven, sier Schill. (©NTB)