NRK Meny
Normal

Hamar føler seg lurt

Hamar-ordfører Einar Busterud mener Lillehammer har gått bak ryggen på Hamar og Gjøvik i prosessen om et samarbeid med Oslo for å få OL i 2018.

Vikingskipet
Foto: NRK

Les også: Bør bruke Vikingskipet

Busterud er ikke fornøyd med at Hamar og Gjøvik er utelatt fra en framtidig søknad. Han forteller at de tre kommunene har hatt et møte om OL-samarbeid tidligere.

- Det var et møte på Lillehammer og da ble vi enige om en søkekonstellasjon mellom de gamle OL-arrangørene, men vi ble enige om at vi burde ta kontakt med Oslo, forteller Busterud.

Var enige om samarbeid

Han sier at han selv var pådriver for å kontakte Oslo.

- Jeg var ikke på møtet selv, men jeg hadde signalisert på forhånd at det var fornuftig å snakke med Oslo, sier Busterud.

Etterpå skal han ha fått telefon fra ordføreren i  Lillehammer.

- Ordføreren understreket da hvor viktig det var at Innlandet sto sammen i denne dialogen med Oslo, og at ikke enkelte brøt ut. Men i dag fikk jeg høre at Lillehammer hadde gjort en avtale med Oslo alene, sier Hamar-ordføreren.

Han sier at Lillehammer ikke akkurat har styrket sine aksjer som samarbeidspartner i andre saker.

- Jeg har forståelse for realitene i saken, men det er viktig å informere de som du står sammen med underveis. Men jeg har ikke hørt et kvidder, avslutter en oppgitt Einar Busterud.

Les også: Lillehammer + Oslo = sant

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl
 • Legger ned skole

  Politikerne i Sel kommune vedtok i dag å legge ned Sel skole, skriver GD. Ap og SV fikk flertall for å samle Otta og Sel til en skolekrets. Årsaken er dårligere økonomi og lavere elevtall.