NRK Meny
Normal

Håkon (8): – Jeg er veldig glad for at gokarten min er tilbake

Fredag kveld kunne Romerike politidistrikt bekrefte at den stjålne gokarten til åtte år gamle Håkon hadde blitt funnet. I dag ble Håkon og gokarten gjenforent. Ti døgn etter at den forsvant.

Håkon gjenforent med gokarten sin

GJENSYNSGLEDE: Det var stor gjensynsglede da Håkon fikk tilbake sin kjære gokart.

Foto: PRIVAT / PRIVAT

– Jeg er veldig glad for at jeg har fått tilbake gokarten min, sier Håkon til NRK rett etter at han har hentet det dyrebare kjøretøyet sitt.

Gokarten ble stjålet mens den sto på en henger på gården til bestefaren til Håkon i Nord-Odal. Hengeren ble funnet igjen kort tid etter ved Solør-Odalveien i Våler, men gokarten var ikke å se.

Inntil den fredag ble funnet i et skogholt på Mogreina.

Tidligere denne uken fortalte NRK om den stjålne gokarten som Håkon har lagd sammen med pappaen sin. Kort tid etter omkom pappaen i en båtulykke.

– Det var gøy å jobbe på gokarten med pappa, og jeg synes det var veldig fint at han lagde den til meg, sier Håkon.

– Det har nok brent litt under beina på kjeltringene

Moren til Håkon, Linda Marie Alakoski er veldig glad for at sønnen har fått tilbake minne om pappaen sin.

– Det har nok brent litt under beina på kjeltringene. De har nok hatt litt dårlig samvittighet, og satt den fra seg, sier Linda Marie.

Hun synes det er helt fantastisk at gokarten nå har kommet til rette så Håkon kan kose seg videre med den.

Gokart på hengeren

TILBAKE PÅ GOKARTEN: Håkon er tilbake i sitt rette element, sammen med mamma Linda Marie Alakoski, Petter Kristoffersen ved Dal Auto Bilberging, Felix og bestefar Finn Egil Sandmo

Foto: PRIVAT / PRIVAT

– Veldig takknemlig

Selv om gokarten er tilbake hos sin rette eier, har tyvene klart å ødelegge kjøretøyet.

– Noen har virkelig ødelagt den. Men det skal vi få fikset, sier Linda Marie som bare er veldig takknemlig for at gokarten er hjemme igjen.

Det ble et stort engasjement rundt Håkon og den stjålne gokarten, og Linda Marie mener all oppmerksomheten har gjort at den til slutt ble funnet.

– Sosiale medier kan jammen brukes til noe fint.

Det var Tom Willersrud (46) som fant det svært dyrebare kjøretøyet, og kan vente seg en dusør på 38 000 kroner gitt av frivillige skriver avisa Glåmdalen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Høye brøytekanter kan bli en fare

  Statens vegvesen frykter dårlig sikt som følge av brøytekanter, kan føre til ulykker.Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen i Hedmark.

  Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Verktøy stjålet fra bil på Skarnes

  Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

 • Godtar forlenget fengsling

  Begge de to rumerne som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen 30. oktober i fjor, godtar 8 nye uker i varetekt. Dermed blir den forlenga fengslingen av dem gjennomført som en kontorforretning.Nåværende fengsling går ut onsdag.

  Sparebank1 Østlandet, Otnes i Rendalen
  Foto: Frode Meskau / NRK