NRK Meny
Normal

Håkon (8) frastjålet gokart han lagde med sin nå avdøde pappa

Åtte år gamle Håkon fortviler etter at noen har stjålet gokarten han lagde sammen med pappaen sin. Kjøretøyet er et kjært minne etter at pappaen døde i fjor.

Håkon Mørdre m/gokart

STJÅLET: Denne gokarten lagde åtteåringen sammen med pappaen sin som døde i fjor sommer. Nå er gokarten stjålet.

Foto: Privat

Avisa Glåmdalen fortalte historien til Håkon fra Vormsund i forrige uke. Etter det har mange mennesker engasjert seg for å hjelpe.

Det er samlet inn penger til en dusør, folk har lett og familien har vært i kontakt med en synsk person, men gokarten er og blir borte.

– Jeg må si jeg er imponert, det var nesten bare en bisetning i facebook-meldinga som jeg la ut. Den har folk virkelig tatt tak i. Jeg er stolt av folk. Det er godt å se at folk at bryr seg, sier bestefar Finn Egil Sandmo fra Nord-Odal.

Åtte år gamle Håkon fortviler etter at noen har stjålet gokarten han lagde sammen med pappaen sin. Kjøretøyet er et kjært minne etter at pappaen døde i fjor.

Døde

Håkon og pappaen hans ble ferdig med gokarten i fjor vår. Kort tid etter omkom pappaen i en båtulykke, og gokarten fikk en veldig stor affeksjonsverdi for åtteåringen.

– Det var gøy å jobbe på gokarten med pappa, og jeg synes det var veldig fint at han lagde den til meg, sier Håkon.

Gokarten er laget av en gokart-ramme som det er sveiset på. Den har kraftige terrenghjul for å kjøre på jordet, rødt ratt og grønt sete, og er slik sett den eneste av sitt slag.

– Det er mange gode minner med den gokarten som vi gjerne vil ha litt lenger, sier mamma Linda Marie Alakoski.

Henger

SKOGSVEI: Hengeren som gokarten sto på ble funnet igjen på en skogsbilvei i nærheten av Solør-Odalveien i Våler i Hedmark.

Foto: Privat

Bestefar legger til at det handler ikke om penger.

– Det handler om at han skal få tilbake sin gokart, et minne etter pappa.

Fant hengeren

Det er utlovet en dusør på 38 000 kroner til den som finner gokarten og det store engasjementet blant folk gjør at familien håper at gokarten kommer til rette.

– Hvis noen bare kunne satt den ifra seg slik at vi kunne hente den. Vi trenger ikke å se eller snakke med dem som eventuelt har den, bare vi får den tilbake, sier Linda Marie.

Gokarten ble stjålet mens den sto på en henger på gården til bestefar i Nord-Odal. Hengeren ble funnet igjen ved Solør-Odalveien i Våler, men gokarten var ikke å se.

– Jeg synes ikke det er veldig fint at det er noen som har tatt den, sier Håkon.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK