NRK Meny
Normal

Bygdeorginal (44) tar av i sosiale medier

GJØVIK (NRK): – Fryktelig kjedelig, er Håkon Skaug sin dom etter folkeavstemninga i Gjøvik. Han mener korpsmusikk og ballonger kunne økt interessen. Se videoklippet som har tatt av på nett!

Håkon Skaug

TAR AV PÅ NETT: Håkon Skaug mener Gjøvik kommune hadde tjent på å slå seg sammen med Nordkapp. Han synes politikerne tenker for smått om sammenslåing.

Foto: Jon Olav Andersen/ Totens Blad

Klippet med Håkon Skaug har så langt blitt sett 154.000 ganger og delt 1230 ganger på Facebook. – Artig, synes 44-åringen fra Kraby på Toten. De fleste reaksjonene på klippet har likevel vært fra mor.

– Det var mange reaksjoner fra hu. Først fornektelse, det neste var at det vart godtatt og nå har det sklidd over til ros og at a er stolt, sier Skaug.

Bygdeoriginalen Håkon Skaug er skapt av komiker Paul Håvard Østby (42), som er en av hovedpersonene bak revysuksessen Urbane Totninger.

Skaug og Østby har fulgt hverandre tett de siste seks åra, og Skaug har blitt en populær gjennomgangsfigur hos revygruppa.

Det er mange som ønsker å uttrykke en mening om kommunesammenslåing. Håkon Skaug ser nok litt annerledes på det enn de fleste andre.

POPULÆR KAR: Her er klippet som så langt blitt sett 154.000 ganger og delt 1230 ganger på Facebook.

Raljerer med kommunesammenslåing

Østbys raljering med kommunesammenslåing har slått an. I et intervju med NRK Østnytt i går tok bygdeoriginalen Skaug til orde for å tenke litt mer kreativt rundt kommunesammenslåingene. På Gjøvik og Toten skulle folk ta stilling til en storkommune bestående av Gjøvik, Østre – og Vestre Toten.

Skaug mener politikerne tenker for smått. Hans forslag er å slå sammen Gjøvik med Nordkapp og Eidsvoll, for å få både storslått natur og historisk perspektiv i en og samme kommune.

Karakterskaper Østby tror klippet slår an, fordi folk kjenner igjen typen.

– Gjør du narr av bygdeorginalen?

– Ikke bevisst. Det finnes nok like mange sånne typer i byen, som er litt for glad i a mor og mangler litt sosial intelligens, sier Østby.

Kjedelig med kommunesammenslåing

Kommunesammenslåing har vært tema i nyhetene over flere dager, og mange har blitt intervjua om de er for eller mot. Likevel har oppslutningen rundt folkeavstemningene vært laber.

På Gjøvik møtte kun 25 % av befolkningen på vel 30.000 innbyggere opp for å avgi stemme på mandag.

Bygdeoriginal Skaug mener det er flere grunner til at det store engasjementet uteble.

– Det var itt`no servering. De kunne kanskje hatt noe korps eller lokale artister eller pynta opp med noen ballonger. Det var fryktelig kjedelig, sier Skaug.

Han tolker nei-flertallet som at flertallet var mot sammenslåing.

Kommunesammenslåing kommer heller ikke til og blir noe tema når Urbane Totninger går på scenen med sitt sommershow, som har premiere onsdag.

– Vi skal være aktuelle hele sommeren. Nå er kommunesammenslåing hot, men om tre dager er ikke folk så opptatte av dette lenger, mener Østby.

Håkon Skaug blir likevel å se på scenen på Kapp i sommer, og vil dele siste nytt fra livet sitt med publikum.