NRK Meny
Normal

Klippet i stykker vanningsanlegg på hagesenter

Ditt Hagesenter i Brumunddal ble natt til søndag utsatt for hærverk for oppimot 30 000 kroner. – Det ser ut som noen har sabotert vanningsanlegget vårt. Simpelt gjort, sier daglig leder Anne Dufseth.

Hærverk på Ditt Hagesenter, Brumunddal

Daglig leder ved hagesenteret, Anne Dufseth, ble møtt av tydelige spor etter ubudne gjester da hun kom på jobb søndag formiddag.

Foto: Anne Dufseth

Hærverket skjedde mellom klokka 01 natt til søndag og klokka 10.30 søndag formiddag. Da kom nemlig daglig leder hos Ditt Hagesenter, Anne Dufseth, på jobb og oppdaget hærverket.

– Det første jeg så var at grinda i bygg-gjerdet sto oppe. Inne sto det flere handlekurver som var fylt opp med planter, figurer og diverse vanningsutstyr, men det verste er at det ser ut som om noen har sabotert vanningsanlegget vårt, sier Dufseth.

– Simpelt gjort

Noen har klippet over vanningsanlegget flere steder, kuttet strømledningen, gjødselsblanderen er ødelagt og en vannfordeler er borte.

– Det er simpelt rett og slett. Det må være andre ting å bruke energien på enn å stå og skjære i stykker vanningsdeler og utstyr for flere tusen kroner.

(Saken fortsetter under bildet.)

Hærverk på Ditt Hagesenter, Brumunddal

Vanningsanlegget er klippet over flere steder.

Foto: Anne Dufseth

Det er også gjort forsøk på å ta ned strømskapet. Planter er knust, og blomsterbord er snudd på hodet og knust.

– Det ser nesten ut som vanningsanlegget var målet. Skadene som er utført på vanningsanlegget koster 25 000 kroner, og så er planter for mellom 5 000 og 10 000 kroner ødelagt.

Anmeldt

Søndag ble det ordnet med et provisorisk vanningsanlegg, mens strømmen ikke er tilbake før mandag.

– Vi kom veldig sent i gang med vanninga i dag. Heldigvis hadde jeg vannet i går ettermiddag, men i dette været blir plantene fort tørre og trenger vann, sier Dufseth.

Hærverket er anmeldt til politiet, som ønsker tips i saken.

– Det er gjort omfattende skader. Vi er interessert i tips fra publikum som kan ha sett noe i området mellom klokka 01 natt til søndag og klokka 10.30 søndag formiddag, sier operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Trond Sulen.

Hærverk, Ditt Hagesenter, Brumunddal

Det er gjort skader for mellom 25 og 30 000 kroner.

Foto: Anne Dufseth

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Byggeboom i Ringsaker

  Det er større byggeaktivitet i Ringsaker enn toppåret i fjor. Kommunen har til nå i år behandlet og godkjent flere byggesøknader enn i 2016.Størst er byggeaktiviteten i Brumundal og Furnes. Blant prosjektene er Mjøstårnet i Brumunddal.

  Montering av Mjøstårnet
  Foto: Byggmesteren
 • Ingen skadd i kollisjon

  Ingen personer ble skadd, da en personbil og lastebil kolliderte i Våler i formiddag. Kollisjonen skjedde på riksveg 2.Det ble mindre skader på bilene.

 • Mistet lappen i Stange

  En mann i 60-åra ble fratatt førerkortet på fylkesveg 222 i Stange i formiddag. Mannen ble stanset av UP etter uaktsom kjøring.