NRK Meny
Normal

– Filmet egne overgrep mot flere barn

En mann i 30-årene fra Vest-Oppland er tiltalt for gjentatte overgrep mot sin niese og andre barn i perioden 2007 til 2015.

Overgrepssak Gjøvik tingrett. Første dag

OVERGREP MOT NIESA: Mannen som er tiltalt hadde flere hundre tusener av barneporno i hjemmet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

«Når det gjelder niesa er forholdene veldig alvorlige»

Bendik Støen Thoresen/ Bistandsadvokat

Mannen skal ha tvunget seg på sin niese ved flere anledninger i en periode på 7 år. Han skal også ha fått henne til å posere foran kamera, mens hun skulle gjøre seksuelle handlinger på seg selv. Jenta var 3 år da overgrepene startet.

Flere av overgrepene er av en slik art at det regnes som voldtekt, det er i tillegg flere fornærmede. I sum kvalifiserer dette for en betydelig fengselsstraff, mener aktor i saken Thorbjørn Klundseter.

– Overgrepene mot niesa skjedde før hun ble 10 år. Etter loven er det en strafferamme på 21 år for gjentatte overgrep mot barn under 10 år, sier Klundseter.

Thorbjørn Klundseter

AKTOR: Thorbjørn Klundseter er aktor i saken som starter 23. oktober.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Over 500 000 bilder

I 2015 ble det funnet 530 482 bilder og 2 931 filmer med spilletid på til sammen 475 timer med materiale som viste overgrep mot barn og/eller seksualiserte fremstillinger av barn hos mannen.

– Det er et omfattende databeslag, sier Klundseter.

Bendik Støen Thoresen er bistandsadvokat i denne saken, han synes det en alvorlig tiltale.

– Når det gjelder niesa er forholdene veldig alvorlige. For de andre jentene er det også en stor belastning. Det har tatt lang tid for politiet å etterforske saken, og det er vanskelig for dem når ting nå kommer opp igjen i rettssaken, sier han.

Mannen ble arrestert av politiet sen-høsten 2015, så de har ventet i snart to år, forklarer Thoresen.

– De gleder seg til å bli ferdig med saken, absolutt, sier han.

Bistandsadvokat drapssak Gran

ALVORLIG: Bendik Støen Thoresen mener saken er alvorlig.

Foto: Ole Martin Ringlund / NRK

– Risiko for gjentagelse

Statsadvokatene har lagt ned en påstand om forvaring med tidsramme på 12 år.

– Det er vurdert slik at risikoen for gjentakelse er så høy at forvaringsstraff er nødvendig for å beskytte samfunnet mot lignende overgrep fra tiltales side.

23. oktober starter rettssaken mot mannen i Gjøvik tingrett. Det er holdt av to uker til denne saken, men Klundseter tror saken kan være ferdig allerede 30. eller 31. Oktober.

Eitya Rehman som er forsvarsadvokat i saken, har ikke besvart NRK sine henvendelser.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fikk fylkeskulturprisen

  Øystein Sunde fikk i kveld fylkeskulturprisen i Hedmark. Sunde har solgt over en million plater og har vunnet en rekke priser. Han syntes det var stor stas å få fylkeskulturprisen som han mente var en heder til humoren i Hedmark.

  Øystein Sunde fikk fylkeskulturprisen 2017
  Foto: Lars Bilit / Nrk
 • Sp vil ta ut Slettåsflokken

  Senterpartiet fremmer i onsdag forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. Partiet ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske.

 • Veiby/Skjærmoen med ny kontrakt

  Skoda Motorsport har inngått en ny rallykontrakt med 21 år gamle Ole Christian Veiby fra Kongsvinger. Han blir dermed en av fire kjørere i bilfabrikken s rallysatsing for 2018. Veiby har sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørt for Skoda også i år. .

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.