NRK Meny
Normal

Hadde lydtett barnerom i kjelleren

Mannen fra Vestoppland, som er siktet for overgrep mot barn, hadde bygget et lydtett barnerom i kjelleren med mulighet for overvåking.

Lydtett barnerom i kjelleren

Rommet i kjelleren var innredet med seng, pult, TV, toalett og leker og spill blant annet.

Foto: Politiet

Julie Dalsveen

Politiadvokat Julie Dalsveen ved Vestoppland politidistrikt, sier de kan ha avverget straffbare ting ved at de fant barnerommet i kjelleren.

Foto: Monica Rikoll / NRK

– Det er bekymringsfullt, men vi har ikke avdekket noe som tilsier at det allerede har skjedd noe på dette rommet, sier politiadvokat Julie Dalsveen.

Politiet i Vestoppland ser ikke bort i fra at avdekkingen av kjellerrommet har avverget straffbare forhold.

Politiadvokat Dalsveen ber nå folk tenke seg om når de legger ut bilder av barna på nettet.

Nøye innredet

Sengetøyet på rommet har barnemotiv. Det er puter og pledd. Det er leker, lego og spill i rommet, en TV og en skrivepult. Det er også en do i rommet. Mannen har ikke barn selv.

Lydtett barnerom

Senga i rommet hadde sengetøy med barnemotiv.

Foto: Politiet

Barnerommet i huset til mannen ble oppdaget da mannen i 40-åra ble pågrepet for en sedelighetssak i et annet politidistrikt. Under ransaking i huset fant politiet rommet i kjelleren.

I følge VG har mannen forklart at han innredet barnerommet med tanke på hvordan en familie ville hatt det og at han ikke kunne innrede andre rom i huset, siden det ville synes utenfra.

Lagret adresser på GPS

Mannen i 40-åra hadde også lagret en rekke adresser på GPSen sin. Det er snakk om 40 adresser i Sverige og 30 i Norge. På mange av disse adressene bor det barn.

– Siktede har sporet opp adresser der det bor unger og kjørt mot disse adressene, opplyser politiet.

Fra 2011 til 2014 leide mannen 48 leiebiler som han blant annet brukte til å kjøre til noen av adressene som var lagret på GPSen.

– Interpol og svensk politi har bistått i arbeidet med å avklare om det er knyttet straffbare forhold til adressene, men det er ikke avdekket noe, opplyser politiet i Vestoppland til NRK.

Rammet inn bilder av barn

Lydtett barnerom i kjelleren

Det var kosedyr og leker i rommet i kjelleren.

Foto: Politiet

Det er en spesiell sak som nå rulles opp. I følge VG hadde mannen blant annet rammet inn bilder av tilfeldige barn han fant på internett og satt dem på nattbordet sitt. Politiet fant også bilder av nakne barn.

I følge VG var mannen også i besittelse av et elektrosjokkvåpen og en batong.

Mannen er siktet for overgrep, forsøk på frihetsberøvelse og for besittelse av bilder som fremstiller barn i seksualiserte situasjoner. Han nekter straffskyld for de fleste punktene i siktelsen.

Advarer

I kjølvannet av saken advarer politiet folk mot å legge ut bilder av barna sine på sosiale medier. Bildene som er funnet hos mannen er i hovedsak vanlige bilder som blir brukt til noe annet enn det man ser for seg.

– Det er mulig å finne ut mye på internett. Dette bør være et tankekors når folk legger ut opplysninger om seg selv og ungene sine på sosiale medier, sier Julie Dalsveen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.