NRK Meny
Normal

Hadde 20 kilo hasj gjemt i bilen

En mann i 30-årene risikerer flere år fengsel etter at han ble stoppet med nesten 20 kilo hasj i bilen.

Hasj i støtfangeren

Først fant tollerne hasj gjemt under gulvet på passasjersetet. Da de tok en ekstra undersøkelse av bilen fant de også hasj gjemt i støtfangeren bak.

Foto: Tollvesenet

Det var i mai i år at mannen, som kom kjørende fra Tyskland, ble stoppet i en kontroll på Norsenga i Kongsvinger. Gjemt i bilen ble det funnet nesten 20 kilo hasj.

Den 17. november må tyskeren i 30-årene møte i Glåmdalen tingrett siktet for grov narkotikaforbrytelse, som har en strafferamme i fengsel i inntil 10 år.

– Han har erkjent de faktiske forhold og straffskyld, derfor går saken som en tilståelsessak, sier politiadvokat i Kongsvinger, Wigdis Hjalmarsen.

Gjemt under gulvet

Mannen ble altså stoppet i en kontroll 9. mai i Kongsvinger. Da bilen ble undersøkt nærmere ble det funnet hasj gjemt flere steder.

– Den var skjult i skjermer på bilen, og under gulvet på passasjersete. Til sammen er det nesten 20 kilo hasj. Gateverdien på dette er flere millioner, men det er vanskelig å si eksakt sum.

Hasj i støtfanger

Det ble funnet nesten 20 kilo hasj i bilen, blant annet i støtfangeren. En mann er siktet i saken.

Foto: Tollvesenet

Mannen hadde med seg en passasjer, men politiet har ikke klart å knytte vedkommende til saken og henla saken mot passasjeren.

Pågripelsen av sjåføren foregikk stille og rolig, og han har hele tiden gitt uttrykk for at han ønsker å samarbeide med politiet.

– Får ikke hele bildet

Han har erkjent at han hadde narkotika i bilen og at det dreier seg om nesten 20 kilo, men utover det har ikke den siktede ønsket å fortelle noe om hvor narkotikaen kom ifra, og hvor den skulle.

– Vi har ikke fått mye rundt akkurat den biten der, for slik er det ofte i narkotikasaker. Man ønsker ikke å fortelle så mye mer enn om sitt eget forhold. Vi får ikke hele bildet, bare litt, sier Hjalmarsen.

Mannen har sittet i varetekt helt siden han ble pågrepet, og møter altså i Glåmdal tingrett 17. november.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.