Haagenrud på bærtur

HamKams reservekeeper Svein Inge Haagenrud opplevde et mareritt da han erstattet Ivar Rønningen en halvtime før slutt i 2-2-kampen mot Start.

Ivar Rønningen haltet av banen med krampe da en halvtime gjensto av kampen på Briskeby. Inn kom en svært spillesugen Svein Inge Haagenrud, som den siste tiden har ytret ønske om mer spilletid, og i tillegg har utropt seg selv til den beste keeperen i klubben.

Men allerede etter to minutter var Haagenrud svært uheldig da han skulle ut i feltet og plukke et frispark fra Jon Midttun Lie. Marius Johnsen dukket nemlig opp et par meter foran en utrusende Haagenrud og stusset ballen i en bue over reservekeeperen. En svært uheldig situasjon for Haagenrud og ikke minst for HamKam, som hadde grei kontroll på Start.

– Jeg tar på meg all skyld. Jeg ville ikke være passiv, sa Haagenrud etter kampen. Den rutinerte keeperen spilte sin første eliteseriekamp siden 2004. Han må sannsynlig finne seg til rette på benken også i neste kamp, da Ivar Rønningen er tilbake i mål.

Jeg tar på meg all skyld. Jeg ville ikke være passiv.

Reservekeeper Svein Inge Haagenrud / NTB

Dødballmatch

Dødballsituasjonene preget kampen på Hamar. Starts første mål var et unntak. Ikke bare for denne kampen, men også for målscorer Kristofer Hæstad som steg til værs og nikket Start i ledelsen fra kort hold. Innlegget kom fra Steinar Pedersen og var såpass presist at kortvokste Hæstad fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Mulig var dette også en keepertabbe, da Ivar Rønningen sto på fremste stolpe og var sjanseløs da innlegget kom. Hæstad hinket for øvrig av banen etter 64 minutter.

– Vi har gitt bort fem scoringer på de siste to kampene. Det er ikke bra, sa den gamle keeperkjempen Frode Grodås som ellers mente at HamKam gjorde en solid kamp og at Haagenrud ikke skal deppe altfor lenge etter blemmen som førte til 2-2-scoringen.

– Jeg ønsker offensive keepere, slo Grodås fast, før han la til at han selv vurderer å betale spillerlisens. Selvsagt med glimt i øyet.

Amerikansk perle

Markus Ringberg fikk hull på scoringsbyllen da han utlignet til 1-1 ti minutter før pause på Jan Michaelsens corner. Svensken satte hodet inn i klyngen med spillere, og ballen suste opp i nettaket. Scoringen var typisk HamKam, men det var langt ifra 2-1-scoringen til amerikanske Ramori Corrales i det 44. minutt. Backen skrudde kula i krysset fra 20 meter og skapte fin pausestemning på Briskeby.

Start ligger fortsatt i eliteseriens bunnsjikt med seks poeng, mens HamKam etter lørdagens kamp har åtte og ligger midt på tabellen.

Kampfakta

HamKam – Start 2-2 (2-1)

Briskeby gressbane

4788 tilskuere

Mål: 0-1 Kristofer Hæstad (10), 1-1 Markus Ringberg (35), 2-1 Ramiro Corrales (44), 2-2 Marius Johnsen (60).

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Gult kort: Lars Martin Engedal Start.

Lagene:

HamKam (4-4-2): Ivar Rønningen (Svein Inge Haagenrud fra 58.) – Steve Cooreman, Juha Pasoja, Knut Henry Haraldsen, Ramiro Corrales – Marius Gullerud (Vegard Bjerke fra 83.), Rune Buer Johansen, Jan Michaelsen, Tommy Øren – Markus Ringberg, Roman Kienast (Espen Olsen fra 46).

Start (4-3-3): Rune Nilssen – Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Marius Johnsen – Fredrik Strømstad, Bjarte Lunde Aarsheim (Stefan Bärlin fra 67.), Kristofer Hæstad (Geir Ludvig Fevang fra 64.) – Alex Valencia, Bala Garba (Todi Jonssón fra 74.), Jon Midttun Lie.