NRK Meny
Normal

Gutt sendt til sykehus etter sykkelulykke

En 16 år gammel gutt er trolig alvorlig skadet etter at to syklister kolliderte på Brandval i Kongsvinger i dag, ifølge politiet.

Brandval, sykkelulykke

BRANDVAL: Guttene var på treningstur med medelever fra NTG i Kongsvinger da syklene deres kom borti hverandre.

Foto: Odd Ragnar Lund

De to 16 år gamle guttene var på treningstur da syklene deres kom borti hverandre.

– En av guttene virker hardt skadet. Han fikk hodeskader og er fraktet til sykehus i Oslo med luftambulanse, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Arne Norevik.

Fredag kveld opplyser Oslo Universitetsykehus at skadene er uavklart. I følge avisa Glåmdalen skal den skadde guten være fra Kristiansand.

Den andre gutten ble sendt til sykehuset i Kongsvinger for en sjekk.

NTG-elever

De to guttene går på NTG i Kongsvinger og var på trening med flere medelever da uhellet skjedde.

Sykkelulykke, Brandval

SKADET: En av guttene ble sendt til Ullevål sykehus med hodeskader, mens den andre gutten ble sendt til sykehuset i Kongsvinger for en sjekk.

Foto: Odd Ragnar Lund

Ifølge opplysninger politiet har fått fra vitner så syklet guttene ved siden av hverandre i samme retning.

– Det vi har fått vite er at de hadde en vennskapelig kappkjøring og at forhjulene kom borti hverandre. Dette førte til at begge syklistene veltet, sier Norevik.

Kriseteam

Ifølge politiet ønsket NTG at kriseteamet i Kongsvinger kommune skulle varsles og de er i kontakt med de involverte.

– Siden det ble en sånn ulykke så ba vi om kriseteam slik at de kan snakke med de andre elevene og de to trenerne som var med på dette. Det er en fast rutine vi gjør ved slike hendelser. Det var cirka 20 stykker som var med på treningsturen, sier sportsdirektør for NTG i Kongsvinger, Åge Steen.

Ulykka skjedde på fylkesvei 210 ved avkjøringa til Brandval bru ved 09-tida.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skolebusser innstilt i Hamar

  Mildværet har ført til glatte veier mange steder i Hedmark og Oppland. I Hamar har dette gått utover busstrafikken. Flere skolebusser i Vang er innstilt melder Hamar Arbeiderblad. Folk som skal ta buss i dag må også regne med forsinkelser.

 • Fjellkirken forringes av høyhus

  Biskop Solveig Fiske går i mot planene til Birkebeiner Invest om å bygge et høyhus i Sjusjølia. Det melder Ringsaker Blad. I en høringsuttalese skriver hun at utbyggingen vil føre til en kraftig forringelse av fjellkirkens posisjon og synlighet i landskapet. Bak Birkebeiner Invest står blant andre Arthur Buchardt.

  Sjusjøen fjellkirke
 • Vogntog berget på Kvikne

  Trafikken på riksvei 3 over Kvikne i Tynset går nå som normalt igjen etter at et vogntog ble berget i dag tidlig. Vogntoget kjørte utfor veien i går kveld.