NRK Meny
Normal

Gutt (11) døde i sykkelulykke på Biri

En 11 år gammel gutt døde av skadene han fikk da han kolliderte på sykkel med en bil på Biri fredag morgen. Han ble fraktet til Oslo Universitetssykehus som ved 21-tiden bekreftet dødsfallet.

Syklist skadet i ulykke

MÅLINGER: Politifolk og mannskap fra Statens Vegvesen jobbet fredag formiddag med oppmålinger på ulykkesstedet i Biri der syklisten og bilen kolliderte.

Foto: Geir Røed / NRK

Ulykken skjedde på den lokale Øverbygdveien ved 8.30-tiden, og veien var fredag formiddag stengt på stedet.

– Det har vært en trafikkulykke hvor det er en bil og en sykkel som er involvert. Det er en gutt på 11 år som er alvorlig skadd, sa innsatsleder Lars Olav Stepperud ved Vestoppland politidistrikt til NRK fredag formiddag.

Fredag kveld sier politiet at de ikke har holdepunkter for at sjåføren av bilen er å laste for ulykken, og vedkommende har heller ikke fått inndratt førerkortet.

– Både politiet og Statens vegvesens ulykkesgruppe har gjort tekniske undersøkelser på stedet og vi etterforsker saken videre, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Vestoppland politidistrikt.

Operasjonssentralen i Vestoppland politidistrikt fikk melding om ulykken like før kl halv ni fredag morgen. Gutten ble først fraktet til Gjøvik sykehus, og deretter fløyet i luftambulanse til Oslo universitetssykehus.

Både politi og Statens vegvesen jobbet fredag formiddag på åstedet for å gjøre undersøkelser.

– Vi jobber nå med åstedet og kommer til å få klarhet i det i løpet av dagen. Det vi vet er at bilen og sykkelen har kollidert, og at syklisten har blitt skadd. Vi skal gjøre beregninger som sier noe om antatt hastighet for de involverte, sier Stepperud.

Gutten skal ha kommet syklende ned bakken fra en bolig og ut på fylkesveien der ulykken skjedde. Da NRK var på stedet ved 10-tiden stod personbilen fortsatt på stedet med knust frontrute. Sjåføren ble avhørt av politiet.

Ved 11.30-tiden ble det meldt at fylkesvei 168 ved Biri igjen var åpnet etter trafikkulykken.

Intervju med innsatsleder Lars Olav Stepperud ved Vestoppland politidistrikt. Gutt ble alvorlig skadet i ulykke mellom syklist og bil på Øverbygdveien i Biri.

Innsatsleder Lars Olav Stepperud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hannah Veslemøy vant Toneprisen

  Hannah Veslemøy ble vinneren av årets konkurranse til øredøvende applaus fra publikum. Hun er nesten målløs. – Er dette virkelig sant, soør hun seg selv.

  Hannah Veslemøy
  Foto: Hauk Kvien Skrefsrud
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.