NRK Meny
Normal

Stor skredfare i fjellet, gutt berga ut av snøskred i Vågå

En gutt i tenåra ble berget ut av et snøskred i Vågå søndag ettermiddag. Politiet advarer om stor skredfare i fjellet etter ekstremværet Tor.

To personer ble fraktet ut av Vistekleiven i Vågå etter snøskred

Far og sønn ble fraktet ut av rasområdet med helikopter

Foto: Even Luseter / NRK

Uværet tidligere i helgen gjør at snøskredfaren i fjellet i Sør- Norge er betydelig.

Søndag ettermiddag ble en gutt i tenåra berget ut av et snøskred i Vistekleiven i Vågå. Han var på tur med faren sin da et skred ble utløst og han havna inne i snømassene. I følge lensmann i Lom, Tor Trønnes var skredet 150 meter langt, og gutten lå halvannen meter inne i skredet.

Redda av faren

Guttens far hadde med seg spade og skredsøker, og fikk varslet hjelp og gravd ham fram.

I følge Trønnes hadde han da ligget under snøen i 10-15 minutter. Han ble fraktet til sykehuset på Lillehammer, og han skal nå være i god form.

I følge skredvarslingstjenesten Varsom.no ligger skredfaren i Sør- Norge nå på 3- betydelig.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tredjeplass for Flugstad Østberg

    Det ble en tredjeplass på Ingvild Flugstad Østberg under dagens verdenscuprenn i langrenn i Falun, 10 kilometer klassisk. Krista Pärmakoski vant foran Marit Bjørgen.

  • Kowalczyk vant kvinneklassen

    Polske Justyna Kowalczyk vant kvinneklassen i Birkebeinerrennet. På de neste plassene fulgte Katerina Smutna og Astrid Øyre Slind.

  • Vant Birken

    Andreas Nygaard vant Birkebeinerrennet, etter å ha spurtslått Tord Asle Gjerdalen. Petter Northug, som fikk mye oppmerksomhet i forkant, var sjanseløs og endte mange minutter bak vinneren.