Gutt (13) drept i Elverum: – Forferdelig tragedie, sier rektor

Mandag morgen møter klassekameratene til 13-åringen som fredag ble funnet død en tom pult i klasserommet. Skolen forbereder seg nå på å gi elevene tett oppfølging.

Hjørdis Bjølseth om drap i Elverum

TRIST: Rektor Hjørdis Bjølseth sier Elverum ungdomsskole gjør alt de kan for å ivareta elevene etter hendelsen fredag kveld.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

– Det er helt for forferdelig. Det er en tragisk hendelse som påvirker oss alle sammen, sier rektor ved Elverum ungdomsskole, Hjørdis Bjølseth.

Tenåringen som fredag kveld ble funnet død sammen med faren i et hus i Elverum, var elev ved skolen med omtrent 600 elever. Politiet mener en mann i 40-årene tok livet av sin egen sønn før han tok sitt eget liv. Bjølseth forteller at skolen gjennom helgen har jobbet med å ivareta elevene når en ny skoleuke starter mandag morgen.

– Vi kommer til å samle elevene i klasserommene og gi de informasjon. Vi kommer til å ha helsepersonell tilgjengelig for å møte de som har behov for å snakke, forteller rektoren.

Søndag sendte skoleledelsen ut en melding til foresatte ved skolen om at elevene skal møte opp til vanlig tid for å få informasjon om hendelsen.

– Det gjør veldig inntrykk

Sammen med rektor ved guttens skole og prost i Sør-Østerdal, holdt ordfører i Elverum Erik Hanstad (H) søndag ettermiddag krisemøte for de involverte instansene.

– Vi har fått et sjokk og en beskjed vi aldri trodde vi skulle oppleve. Det gjør veldig inntrykk på både meg personlig og alle innbyggerne, sier Hanstad.

Ordføreren forteller at kriseteamet som har vært i beredskap siden fredag kveld har fått flere henvendelser.

– Vi tar utfordringene på ytterste alvor. Kriseteamet har hatt kontakt med flere, sier han.

Den 13 år gamle gutten og faren meldte i fjor høst flytting til Elverum fra en annen kommune lenger sør i Hedmark. I kveld holdes det minnestund i Nord-Odal kommune.

Åttendeklassingen skal ha vært en ivrig dataspiller. På guttens kontoer på sosiale medier har venner og kjente gjennom helgen skrevet sine siste hilsninger og kondolanser.

Biler og sperrebånd ved åstedet for hvor en far og en mindreårig sønn ble funnet døde i Elverum

FUNNET: Politiet fikk ved 20.30-tiden fredag kveld melding om to døde personer i et privat hus i skogen ved Elverum.

Foto: BJØRN OPSAHL / NRK

Kirken holdes åpen

– Vi følger opp det som skal skje på skolene og gir råd og er tilgjengelig for både lærere og elever, sier prost i Sør-Østerdal Ole Kristian Bonden.

Han forteller at kirken i Elverum holdes åpen for dem som vil ha et sted å være og noen å snakke med de neste dagene.

– Kirken i Elverum er åpen og er tilgjengelig. Minnestundene vil holdes i klasserommene på skolen, sier Bonden.

Det er ikke planlagt noen offisiell minnestund. Årsaken er at navnene på de to som ble funnet døde enda ikke er offentliggjort av politiet i samråd med familien.

Drap i Elverum

MØTE: Rektor Hjørdis Bjølseth, ordfører Erik Hanstad og prost Ole Kristian Bonden holdt krisemøte søndag ettermiddag.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK