NRK Meny
Normal

Gull og sølv til Orion i NM

Orions stafettgutter tok gull i NM etter en dramatisk spennende semifinale. De mistet stafettpinnen, men klarte likevel å komme seg til finalen - og vinne den.

Orion tok gull, sølv og norsk rekord

Haakon Gaukerud Høye, Øystein Klareng, Abou Granli Diamonde og Jonathan Quarcoo på Orion tok både gull og sølv i NM i helga.

I semifinalen mistet Orion-gutta stafettpinnen og måtte løpe tilbake for å hente den. Det kunne ha kostet dem finaleplassen. Men de kom seg videre med et nødskrik, og det var bra - for finalen vant de.

Haakon Gaukerud Høye, Øystein Klareng, Abou Granli Diamonde og Jonathan Quarcoo ( Abou fra Stange, de andre tre fra Elverum) gjorde en suveren innsats i NM i Grimstad i helga.

Sølv i senior - gull i junior

På lørdag stilte de til start på 4x100 stafett i seniorklassen og der ble de nummer to bak Lillehammer som vant.

I juniorklassen gikk guttene helt til topps.

Lørdag løp de på tiden 41.15 i senior-finalen, mens de fikk tiden 41.80 i vinnerløpet i junior-finalen søndag.

Med disse løpene satte guttene også to nye rekorder. I seniorklassen ble det ny kretsrekord for juniorer og i juniorklassen ble det ny norsk rekord.

Lillehammer til topps

Det var altså Lillehammer som slo Orion og vant 4 x 100 meter stafetten for seniorer på lørdag, med tiden 40,99. Det var beste vinnertid i denne øvelsen på 16 år og ny kretsrekord for Oppland.

På Lillehammers lag løp Michael Rosenberg, Tormod Hjortnæs Larsen, Håkon Morken og Sondre Mulongo Nystrøm.

Se mer fra friidretts-NM i Grimstad her.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hannah Veslemøy vant Toneprisen

  Hannah Veslemøy ble vinneren av årets konkurranse til øredøvende applaus fra publikum. Hun er nesten målløs. – Er dette virkelig sant, soør hun seg selv.

  Hannah Veslemøy
  Foto: Hauk Kvien Skrefsrud
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.