NRK Meny
Normal

Grue-drapet ferdig etterforsket

Politiet er ferdig med etterforskningen av drapet i Grue. I går avhørte de den drapssikta mannen for første gang.

Drap Kirkenær

En kvinne ble funnet drept i et bolighus på Kirkenær sør i Hedmark i oktober. En mann ble pågrepet og siktet for drapet.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

En mann i 40-årene er siktet for å ha drept ei kvinne i 60-årene på Kirkenær i Grue i oktober i fjor.

Mannen ble pågrepet kort tid etter drapet og tatt hånd om av helsevesenet, og har i varetektsperioden vært innlagt på psykiatrisk sykehus.

Første lange avhør

Bjørn Erik Pettersen

Politiadvokat Bjørn Erik Pettersen er fornøyd med avhøret de hadde i går med den drapssiktede mannen.

Foto: Ann Kristin Mo / NRK

Hans tilstand har gjort at politiet ikke har presset på for å få avhøre ham, og den siktede har heller ikke vært særlig villig til å snakke med politiet. Dermed var gårsdagens avhør i Kongsvinger det første lange avhøret politiet har hatt med ham.

– Det har vært noen korte avhør, men ikke i nærheten av det vi hadde her i Kongsvinger med ham i går. Avhøret som varte i en og en halv time skjedde i en god tone og med siktedes forsvarer til stede. Politiet er godt fornøyd med avhøret, sier politiadvokat i Hedmark politidistrikt, Bjørn Erik Pettersen.

– Viktig å høre hans versjon

Han sier avhør av den siktede ikke har vært avgjørende for å få ferdig saken, men at det er viktig å få høre den siktedes forklaring.

– Vi ønsker også at den siktede i en så alvorlig sak skal bli hørt, han skal få sin mulighet til å forklare saken slik han ser det. Han nekter fortsatt straffskyld, og det er deler som han ikke husker, men han har nå hatt mulighet til å forklare sin versjon, sier Pettersen.

Nå er politiet ferdig med etterforskningen av drapet, og har sendt saken videre til Statsadvokatene i Hedmark og Oppland som skal behandle den før den trolig går videre til Riksadvokaten. Sjøl om den siktede nekter for å ha drept kvinnen, så mener politiet de har siktet rett mann.

– Det stemmer.

Mannens forsvarer Jan Erik Myrvold hadde ikke mulighet til å kommentere saken i går.

Rettssaken er forhåndsberammet i Glåmdal tingrett i juni.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.