NRK Meny
Normal

Grønn legalisering av cannabis

Miljøpartiet De Grønne får kritikk for at de ikke har et helhetlig program. Partiet får også kritikk for sine mer spesielle programposter, blant annet legalisering dyrking av cannabis.

Ingebjørg Øveraasen

– Helt naturlig å kritisere oss, sier toppkandidaten til Miljøpartiet i Hedmark, Ingebjørg Øveraasen.

Foto: Stig Karlo Helstrøm / NRK

– En eventuell legalisering av cannabis vil skje under strengt kontrollerte former, sier partiets førstekandidat i Hedmark, Ingebjørg Øveraasen.

I løpet av de siste par dagene har Miljøpartiet De Grønne (MDG) fått kritikk fra flere hold for at partiprogrammet ikke er helhetlig nok til å omfavne alle deler av samfunnet.

Kritikk av partiprogrammet: Naturlig at det er mange som vil mene forskjellig om oss og snu og vende på partiprogrammet vårt og det vi gjør når vi vokser, og det mener vi er sunt. Vi mener vi har en politikk som dekker mange samfunnsområder. Spesielt økonomi og samferdsel er viktige brikke i en grønn politikk. Helt klart at vi har et hovedfokus, og helse og skole ikke er de områdene som vi har utviklet mest per i dag. Men det er en helhetstankegangen som ligger til grunn.

Bellona og Natur og Ungdom mener at partiets klimapolitikk er gammeldags.

– Sunt å få kritikk

– Det er bare sunt å få kritikk, men vi mener selv vi har en helhetlig politikk med et økologisk helhetssyn som det overordnede, sier Ingebjørg Øveraasen.

Ruspolitikk og legalisere cannabis? Vi har sagt at vi vil utrede åssen en skal håndtere ruspolitikken. Vi ser det tydelig er ting som ikke fungerer med dagens ruspolitikk, og Norge er et av landene i Europa som har størst skadevirkninger med tanke på rus rus. Der vil vi ha en utredning for å støtte oss på faglige baserte råd i tråd med blant annet Stoltenberg-utvalget. En legalisering vil i så fall være i strengt kontrollerte former.

– Det er naturlig at det er forskjellige meninger om oss og snu og vende på partiprogrammet vårt, i og med at vi er et voksende parti. Vi mener at dette bare er sunt, sier Øveraasen og anbefaler folk å lese partiprogrammet.

Inne på Tinget

Cannabis

Miljøpartiet De Grønne vil legalisere dyrking av cannabis.

Foto: Colourbox

Ingebjørg Øveraasen sier at nye medlemmer strømmer til partiet, folk som engasjerer seg og har lyst til å bidra i valgkampen. De siste meningsmålingene gir partiet sju plasser i det nye Stortinget. Øveraasen var inne på utjevningsmandat i Aftenspostens måling lørdag.

– Det blir spennende å se, men jeg har god tro på at jeg blir valgt inn.