NRK Meny
Normal

Golfbanene går underskudd

Omtrent alle golfbanene i Innlandet går med underskudd. Det viser en ringerunde til golfklubber i Hedmark og Oppland.

Golfar
Foto: José Luis Roca / Scanpix/AFP

 

Totalt er det 18 golfklubber i fylkene våre, en av de eldste er Randsfjord Golfklubb som åpnet i 1994.

- Vi har klart å kutte mange kostnader, men vi sliter fortsatt likviditetsmessig med etterslep fra store utbygginger, sier Espen Hauan som er daglig leder av Randsfjord Golfklubb.

Hauan sier driftsåra som kom etter utbygging av en bane med 18 hull ikke ga de inntektene som var forventet da de satte i gang.

Færre gjestespillere

Også banene i Kongsvinger, Trysil og Moelv melder om underskudd. Noe av grunnen er at antall gjestespillere går ned.

- Det viktigste for en golfklubb er å ha mange aktive medlemmer i nærmiljøet. Men hos oss stoppet veksten for 3-4- år siden, sier Hauan.

Norges Golfforbund anslo for noen år siden at det ville være ca 200.000 golfspillere i 2006. Men det er bare litt over halvparten. Det må få konsekvenser for utbygginga, sier Pål Melby i Norges Golfforbund.

Rekruttering

- Hvis man skal bygge noe nå, så må man bygge ut fra de lokale mulighetene og ikke hive seg på store anlegg, sier Melby.

- Vi mener at dette er anlegg som vil skape rekruttering og få de yngste med. Samtidig kan de fungere som treningsanlegg for de etablerte golferne, sier Melby.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lettere skadd i elgpåkjørsel

    Sjåføren er lettere skadd, etter kollisjon med elg på riksveg 15 mellom Lalm og Vågå. Nødetatene er på stedet. Elgen ble avlivet av Viltnemda.

  • Avhør etter krøkleutsetting

    Politiet har avhørt flere personer i forbindelse med at krøkle har blitt ulovlig satt ut i Storsjøen i Rendalen. Politiet har fått tips om navngitte personer, men ingen er mistenkt, skriver Østlendingen. Det var Fylkesmannen som politianmeldte saken.

  • Stjålet grusbil i grøfta

    En stjålet grusbil kjørte av vegen i Hunndalen like før klokka 03 i natt. Grusbilen ble stjålet fra et pukkverk. Sjåføren, det vil si tyven, stakk av og politiet leter etter vedkommende.