NRK Meny
Normal

Golfbanene går underskudd

Omtrent alle golfbanene i Innlandet går med underskudd. Det viser en ringerunde til golfklubber i Hedmark og Oppland.

Golfar
Foto: José Luis Roca / Scanpix/AFP

 

Totalt er det 18 golfklubber i fylkene våre, en av de eldste er Randsfjord Golfklubb som åpnet i 1994.

- Vi har klart å kutte mange kostnader, men vi sliter fortsatt likviditetsmessig med etterslep fra store utbygginger, sier Espen Hauan som er daglig leder av Randsfjord Golfklubb.

Hauan sier driftsåra som kom etter utbygging av en bane med 18 hull ikke ga de inntektene som var forventet da de satte i gang.

Færre gjestespillere

Også banene i Kongsvinger, Trysil og Moelv melder om underskudd. Noe av grunnen er at antall gjestespillere går ned.

- Det viktigste for en golfklubb er å ha mange aktive medlemmer i nærmiljøet. Men hos oss stoppet veksten for 3-4- år siden, sier Hauan.

Norges Golfforbund anslo for noen år siden at det ville være ca 200.000 golfspillere i 2006. Men det er bare litt over halvparten. Det må få konsekvenser for utbygginga, sier Pål Melby i Norges Golfforbund.

Rekruttering

- Hvis man skal bygge noe nå, så må man bygge ut fra de lokale mulighetene og ikke hive seg på store anlegg, sier Melby.

- Vi mener at dette er anlegg som vil skape rekruttering og få de yngste med. Samtidig kan de fungere som treningsanlegg for de etablerte golferne, sier Melby.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.