NRK Meny
Normal

Golfbanene går underskudd

Omtrent alle golfbanene i Innlandet går med underskudd. Det viser en ringerunde til golfklubber i Hedmark og Oppland.

Golfar
Foto: José Luis Roca / Scanpix/AFP

 

Totalt er det 18 golfklubber i fylkene våre, en av de eldste er Randsfjord Golfklubb som åpnet i 1994.

- Vi har klart å kutte mange kostnader, men vi sliter fortsatt likviditetsmessig med etterslep fra store utbygginger, sier Espen Hauan som er daglig leder av Randsfjord Golfklubb.

Hauan sier driftsåra som kom etter utbygging av en bane med 18 hull ikke ga de inntektene som var forventet da de satte i gang.

Færre gjestespillere

Også banene i Kongsvinger, Trysil og Moelv melder om underskudd. Noe av grunnen er at antall gjestespillere går ned.

- Det viktigste for en golfklubb er å ha mange aktive medlemmer i nærmiljøet. Men hos oss stoppet veksten for 3-4- år siden, sier Hauan.

Norges Golfforbund anslo for noen år siden at det ville være ca 200.000 golfspillere i 2006. Men det er bare litt over halvparten. Det må få konsekvenser for utbygginga, sier Pål Melby i Norges Golfforbund.

Rekruttering

- Hvis man skal bygge noe nå, så må man bygge ut fra de lokale mulighetene og ikke hive seg på store anlegg, sier Melby.

- Vi mener at dette er anlegg som vil skape rekruttering og få de yngste med. Samtidig kan de fungere som treningsanlegg for de etablerte golferne, sier Melby.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.