NRK Meny
Normal

Gode alene eller bedre sammen?

Nå i kveld debatterer 200 øyværinger kommunesammenslåing. – Målet er at innbyggerne skal få spørre om alt de lurer på, så skal vi prøve å svare , sier ordstyrer Anne Marie Sveipe. Se debatten direkte her!

Debatt om kommunesammenslåing i Øyer

Valglogo

I Øyer bor det vel 5000 mennesker. Som så mange andre, vurderer nå kommunen å slå seg sammen med naboene. Det mest aktuelle alternativet er et giftemål med Lillehammer, Ringebu og Gausdal. Det betyr i såfall en ny storkommune sør i Gudbrandsdalen med vel 30.000 innbyggere.

Laster kart, vennligst vent...

SAMMENSLÅING ELLER IKKE: I dag ligger kommunesenteret i Øyer. Hvor skal det ligge i framtida?

Ordfører Mari Botterud (H) og andre øyværinger får høre både om fordeler og ulemper ved kommunesammenslåing i kveld. På møtet skal fylkesmann Christl Kvam i Oppland snakke om fordelene. Den tidligere regiondirektøren for NHO har lenge vært tydelig på behovet for en ny organisering.

På motsatt siden står Per Gunnar Stenvaag. Han har vært fagdommer for temaet «norske kommuner» i «Kvitt eller dobbelt». Han er kritisk til kommunereformen, og reiser landet rundt og holder foredrag om sitt syn.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Sammenraste fjøs kan bli politisak

  Politiet undersøker om gardbrukere kan stilles til ansvar, etter at landbruksbygninger har rast sammen over dyr, skriver HA. Politiadvokat Henning Klauseie (bildet) Dyrevelferdsloven, der eier har ansvar for å sikre bygninger godt nok.

  Henning Klauseie
  Foto: Bjørn Opsahl / NRK
 • Elverum fikk gullmedaljene

  Elverums håndballherrer slo Halsum 25-21 hjemme i Terningen i går, og fikk gullmedaljene for seriemesterskapet. Allerede fire runder før slutt var det klart at laget vant serien. Det er tredje gangen Elverum blir seriemester.

 • Røykutvikling på Hjerkinn stasjon

  Ved tretida i natt rykket nødetater ut til Hjerkinn stasjon, etter melding om røykutvikling inne i en bygning. Det var ingen i huset. Røyken kom fra en kabel som hadde blitt varm, melder politiet på Twitter.