NRK Meny
Normal

Glimt fra Birkebeinerrennet 2015

I strålende solskinn gikk flere tusen birkebeinere fra Rena til Lillehammer lørdag. – Et av de beste rennene noensinne, sier arrangøren.

Gå til forsiden

Birkebeinerrennet 2015

Folk flest etter Birken

Birkebeinerrennet 2015

17 bilder

  – Det har vært veldig gode forhold og dette har nok vært et av de beste birkebeinerrennene gjennom tidene, sier daglig leder i Birken, Jo Gunnar Ellevold.

  Jo Gunnar Ellevold

  GLAD: Daglig leder i Birken, Jo Gunnar Ellevold er godt fornøyd med dagen.

  Foto: Birken

  Han legger ikke skjul på at de hadde press på seg etter fjorårets avlysning.

  – Vi lovte jo at det ikke skulle skje igjen, derfor er vi ekstra fornøyd med dagen, sier han.

  Mange gode ambassadører

  I flere uker før rennstart har det vært fokus på at det har vært mange ledige plasser i årets renn. Mens man tidligere måtte sitte klar for å skaffe seg startnummer den dagen salget startet, var det i år ledige startnummer helt fram til starten gikk. Ellevold tror allikevel ikke at «Birken-boomen» er over.

  – Alle vi har møtt i dag har smilt og gratulert oss med et godt arrangement. Også har vi jo noen ekstra gode ambassadører for rennet i år, sier han.

  Både Therese Johaug, Jonas Gahr Støre, Abid Raja og Kronprins Haakon gikk Birken for første gang lørdag.

  Målet var å komme over fjellet

  Therese Johaug gikk like godt hen og vant eliteklassen for kvinner i debuten, mens Petter Eliasen vant i herreklassen. Kronprinsen fortalte at han hadde hatt en god opplevelse over fjellet og kom i mål tidsnok til å ta med seg det ettertraktede merket.

  Jonas Gahr Støre hadde som mål å komme over fjellet og det klarte han med glans. Han gikk imidlertid noen små minutter for sakte til å kunne pryde seg med den samme pinsen som kronprinsen.

  Se intervjuet med Støre før start:

  Likevel har Ap-leder Jonas Gahr Støre forberedt seg med både skitrening og riktig mat og drikke.

  SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utforkjøring i Garmo

   En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

  • Store mengder overgrepsbilder

   I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet hans egen niese. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.

  • Kan bli vinterstengt på kort varsel

   Ifølge Vegtrafikksentralen Øst, så kan fylkesveg 252 mellom Tyin og Eidsbugarden bli vinterstengt på kort varsel.