NRK Meny
Normal

Glemte saksa til snorklipping

I dag åpnet E16 ved Kongsvinger. Statssekretær Bård Hoksrud hadde fått det ærefulle oppdraget med å klippe snora, men hadde rotet bort saksa.

Bård Hoksrud måtte åpne E16 ved Kongsvinger med en kniv da saksa var borte.

ÅPNET MED KNIV: Det tok tid før Bård Hoksrud fant noe å kutte snora med. Til slutt måtte han bruke en kniv.

Den nye veien blir en firefelts motorveg som går 16,5 kilometer gjennom Sør-Odal og Kongsvinger. Det har tatt tre år å bygge om E16, og i dag skal ferdselen være tryggere og kjøreturen går raskere, mener Statens Vegvesen.

Veien ble åpnet med hornmusikk, ordførere og lokalpolitikere på plass. Men alt gikk ikke helt etter planen.

Skar av snora

Da snora skulle klippes torsdag ettermiddag, var saksa sporløst forsvunnet. Ordfører i Kongsvinger, Øystein Østgård, fikk til slutt tak i en kniv, og statssekretær Bård Hoksrud ble nødt til å skjære, istedet for å klippe snora.

Hoksrud klipper snora ved E16

SKRYT: Utbyggingen fikk skryt av Bård Hoksrud ved åpningen i dag.

Foto: Vivian Stensrud / NRK

Han var allikevel svært fornøyd med å få åpne veistrekningen.

– Ordførerne og politikere i alle aktuelle kommuner har stått på i mange år for å få til dette prosjektet, og det skal de ha ros for. Derfor er det ekstra kult å stå her i dag, skrøt Hoksrud.

– I verdensklasse

Hoksrud innrømte at byggingen av veien ikke har vært problemfri.

– Det har vært en del utfordringer underveis, der blant annet kostnadene ble høyere enn beregnet, men det er håndtert på en god måte. Dette prosjektet er i verdensklasse, skrøt Hoksrud.

Motorvegen har fått fartsgrense på 90 km/t. I tillegg er det satt opp midtdelere for å unngå alvorlige møteulykker, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber bøndene sjekke takene

  Landbrukssjefen i Ringsaker, Stein Inge Wien, ber bønder om å sjekke snømengdene på hustakene sine. Flere fjøstak i kommunen har kollapset denne vinteren, trolig på grunn av de store snømengdene. Senest mandag kollapset et fjøs med 150 kyr i Åsmarka.

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp