NRK Meny
Normal

Gleder seg over sesongåpning i alpinbakkene

Det har vært sesongåpning ved flere skianlegg i helgen. Andreas Sandal er blant dem som har gledet seg til bakkene skulle åpne.

Andreas Sandal

SESONGÅPNING I BAKKEN: Andreas Sandal har planer om å stå på ski hver helg resten av vinteren. Denne helgen åpnet flere alpinanlegg i Hedmark og Oppland.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Blant alpinanleggene som har sesongåpning denne helgen er Trysil, Hafjell og Kvitfjell.

Skal kjøre hver helg i vinter

Andreas Sandal (14) fra Trysil har sett fram til at bakkene skal åpne i Trysilfjellet.

Sesongåpning i Trysilfjellet

TRYSILFJELLET: Alpinanleggget i Trysilfjellet åpnet fredag og det er ventet 2.500 mennesker i løpet av helgen.

Foto: Einar Langholen Schulstad / NRK

– Jeg synes det er bra forhold til at det er så tidlig i sesongen. Det er litt bart på enkelte av kulene, men bare det blir litt kaldere blir det bra, sier han.

Han har planer om å kjøre stort sett hver helg i hele vinter.

– Planen er å bli proff og da må jeg bare trene mye - så får vi se hvordan det blir, sier han.

Venter tusener i bakkene

– Jeg har snakket med flere i bakkene i dag som er overrasket at det er så bra forhold så tidlig i sesongen, spesielt med tanke på det milde været som har vært. Vi er fornøyde, sier Jan Lindstad som er driftssjef i Trysilfjellet.

Jan Lindstad i Trysilfjellet

FORNØYD: Jan Linstad er driftssjef i Trysilfjellet og har fått mange gode tilbakemeldinger på forholdene.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

I Trysilfjellet åpnet noen av bakkene fredag og målet er at rundt 2.500 personer skal ha vært i anlegget når helgen er over.

– Dagen startet med regn og mildvær, men heldigvis klarnet det opp utover dagen og det ble etter hvert knallvær, sier Lindstad.

Han har store forhåpninger for søndag ettersom det er varslet at det kan komme opptil 20 centimeter med snø i løpet av natten.

I Hafjell og Kvitfjell er også i gang med sesongen i helgen.

– Det har vært bra besøk i bakkene i dag og forholdene har vært gode. Det var nødvendig at vi fikk noen kalde dager forrige uke, sier Odd Stensrud, daglig leder i Hafjell og Kvitfjell.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Drapssiktet fortsatt hos helsevesenet

  Kvinnen som er siktet for drapsforsøk i Kongsvinger er fortsatt hos helsevesenet, skriver Glåmdalen. Det er to uker siden en Kongsvinger-kvinne uten forvarsel ble lagt i bakken og påført flere knivstikk på overkroppen. Politiet venter svar på prøver.

 • Tett vinterferietrafikk hjemover

  Statens vegvesen melder om tett trafikk på Østlandet etter slutten på vinterferien.Det begynner å tette seg rundt Elverum og Lillehammer( bildet) og det stor trafikk fra Valdres ned mot Hønefoss. Så langt er det ikke meldt om noen hendelser.

  TETT TRAFIKK; tett trafikk hjem fra vinterferie på E6 ved Lillehammer søndag 25.2
  Foto: Webcamera Statens Vegvesen
 • Ingen skadd i kollisjon

  Ingen ble skadd, da to biler kolliderte på E6 på Vinstra søndag ettermiddag. En kom ut fra busslomme og kolliderte med sørgående bil. Det er mistanke om at fører av bilen som kjørte ut fra busslomme var ruset. Det blir tatt blodprøve av sjåføren.