NRK Meny
Normal

- Glad i begge to

- Dette er en tung dag for meg. Jeg er glad i adoptivdatteren min og i mannen min, sa kona til den ovegrepssiktede presten i Glåmdal tingrett i dag.

Fra rettssaken. Kvinnen som fikk medhold, sammen med sin bistandsadvokat Inger Marie Støen.
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Adoptivmoren til den nå 23 år gamle kvinnen som hevder hun har vært utsatt for en lang rekke seksuelle overgrep og vold fra sin stefar, begynte i dag sin forklaring i retten.

Den tiltalte presten erklærer seg ikke skyldig i noen av overgrepene. Adoptivmoren har så langt støttet sin manns forklaring.

Om adopsjonen

Den første timen av sin forklaring har adoptivmoren brukt til å fortelle om adopsjonen av fornærmede.

Hun ble adoptert i Thailand og adoptivmoren og hennes daværende mann. Moren beskriver henne i retten som uttrygg som liten.

Samme behandling

Adoptivmoren avviser at adoptivdatteren ikke skal ha fått samme behandling hjemme som ekteparets biologiske barn. - Vi var mor og far for henne, fortalte hun i retten i dag.

Fornærmede har sjøl fortalt at hun føler seg sveket av begge to, og ikke lenger kan omtale dem som mor og far.

Pressen på gangen

Adoptivmoren fortalte at hun ikke har hatt kontakt med datteren siden september i fjor fordi hun ble rådet til det da saken eksploderte i fjor høst. Hun sier hun gleder seg til å få datteren tilbake.

Pressen ble så sendt på gangen. Adoptimoren skal forklare ting om datteren som av  hensyn til datteren ikke skal forklares i åpen rett. Rettsalen ble derfor stengt en periode etter den første timen. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK