NRK Meny
Normal

Se målet som sendte Vålerenga ut av cupen

Andredivisjonslaget Gjøvik-Lyn avfyrte den reneste cupbomben da de slo eliteserielaget Vålerenga 1-0.

Gjøvik-Lyn sendte Vålerenga ut av cupen.

Oslo-laget var de store favorittene, før kveldens cupfest på Gjøvik stadion. FK Gjøvik-Lyn tok imot eliteserielaget Vålerenga til kamp om avansement til cupens tredje runde. Angriper Markus Naglestad sørga for målbomben i andre omgang og sendte Vålerenga ut av cupen.

– Gjøvikgutta har stått opp bra så langt. Alt kan skje videre, så dette er ikke umulig, sa tidligere Vålerengaspiller, Tom Henning Hovi, til pause.

Det skulle vise seg å stemme. «Bønda» fra Mjøsbyen vant 1–0 over Enga. For tredje gang siden 2010 ble Vålerenga slått ut av cupen i andre runde mot et lag fra andre divisjon.

– Det er ikke noe annet å si enn at det er fryktelig dårlig. Det er nesten blitt en vane at Vålerenga går på slike miner, sier tidligere VIF-spiller Freddy Dos Santos til VG.

Folkefest

FOLKEFEST: Gjøvik-Lyn møtte Vålerenga på Gjøvik stadion i kveld og skapte folkefest da de vant 1-0 over eliteserielaget.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Ambivalente følelser

Heller ikke VIF-trener Kjetil Rekdal er imponert over kveldens prestasjon.

– Jeg er fly forbanna. Dette er alt for dårlig innsats av spillerne og vil få konsekvenser, sa Rekdal til NRK etter kampslutt.

Tom Henning Hovi bor på Gjøvik, men har spilt for Vålerenga fra 1998 til 2006. Kveldens kamp førte til ambivalente følelser for den tidligere fotballspilleren.

– Jeg unner Gjøvik denne festen og vil gjerne at de skal komme videre, men Vålerenga trenger denne seieren for å avansere, sa han under kampen.

Hovi forteller at Vålerenga ikke bare kan komme til Mjøsbyen og leke seg til seier.

– Det er elleve gode menn de møter på bana, sa han.

Vålerenga møter Gjøvik-Lyn

STORT OPPMØTE: Det er folksomt på tribunene under kveldens kamp. Over 2000 har tatt turen til Gjøvik stadion.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Positivt for økonomien

Marianne Aashaug er Gjøvik-Lyn-supporter og håpte at hjemmelaget seira i kveld. Hun mener like fullt det er viktig å få besøk av et eliteserielag.

– Over 2000 publikummere på Gjøvik stadion på en kamp på en onsdagskveld er ikke hverdagskost og noe vi setter pris på, også økonomisk, sier hun.

Hun er fornøyd med spillet hun har sett i kveld.

– Jeg er positivt overraska over Gjøvikgutta våre, sier hun.

Andre lag som spilte i kveld i vår region var

  • Kongsvinger–Follo: 3–1
  • HamKam–Sogndal: 0–2
  • Raufoss–Hønefoss: 0–1