NRK Meny
Normal

Gjorde opptak av «telefon-forgriperen»

En av de fornærmede i «legesaken» gjorde opptak av telefonsamtaler med personen som ville ha lettkledde MMS-bilder av henne.

Vitneboks Hamar

Saken mot den tidligere overlegen fra Hamar fortsetter i Hedmarken tingrett.

Foto: Helle Therese Kongsrud

– Det hele begynte med et bilde av ei jente i en kjole sammen med meldinga «Var jeg fin nå?», forklarte en av de fornærmede jentene i retten i dag.

I rettssaken mot den tidligere overlegen fra Hamar fortsetter de fornærmede jentene å forklare seg. Flere av jentene kommer med svært lignende historier.

– Forsto at dette ikke kunne være ei jente på 14 år

Jenta som nå er 20 år, hadde kontakt med en person som utgav seg for å være «Victoria» vinteren 2010.

Som mange av de andre jentene som har forklart seg i saken, fikk hun en melding som hun antok var feilsendt, og begynte å utveksle meldinger.

– Hun ville ha bilder av meg i undertøy, eller helst uten, sier fornærmede.

Så forsøkte hun å ringe jenta hun hadde kontakt med. Hun fikk ikke noe svar, men ble tilbakeringt. Det var da hun skjønte at noe ikke stemte.

– Hun bare hvisket, men jeg forsto at dette ikke kunne være ei jente på 14 år, men måtte være en mann, sier hun.

Fornærmede mener at det dreide seg om tre telefonsamtaler. En av dem tok hun opp og gikk til politiet dagen etter.

– Jeg hadde også fått noen bilder av noen forskjellige jenter. Dem viste jeg også til politiet.

Etter den dagen hørte fornærmede aldri mer fra «Victoria».

– Det var som om han visste at jeg hadde vært hos politiet.

– Tenker på det hele tiden

På den drøye uka kontakten mellom dem pågikk, var det en omfattende meldingsutveksling mellom de to. I etterkant har hun blitt engstelig i forhold til det som skjedde.

– Jeg går hele tiden og tenker på det som kunne ha skjedd. Det opptar meg i hverdagen, og jeg har vært redd når jeg har vært på jobb.

NRK.no følger Legesaken i Hedmark

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.

  • Ras sperret veien

    Et lite snøras gikk på riksvei 15 ved Bybergtunellen i Lom lørdag ettermiddag. Ingen ble tatt i raset, men veien ble sperret av det lille skredet. Lørdag kveld ble veien åpnet igjen, med manuell dirigering på stedet.