Hopp til innhold

Gjøkalv frigitt, men for seint

Gjøkalven til brudeparet Faraasen/Johannessen på Rudshøgda er frigitt. Men den rekker likevel ikke bryllupsmiddagen.

I stedet finner kokken noe annet kalvekjøtt. Han hadde satt som siste frist å få gjøkalvkjøttet i går kveld.

Det gikk ikke. Kalven var i arrest hos Gilde Hed-Opp på Rudshøgda på grunn av jakten på E.coli-bakterien, og ble først frigitt i dag.

Men bryllup blir det.

Forretten klar

For vinen er kjøpt inn, fisken til forrett er klar og dessert får de også, de 70 gjestene som lørdag skal spise bryllupsmiddag hos Jan Petter Faraasen og Åshild Johannessen på Tokstad gård på Rudshøgda.Men hovedretten, familienes egen gjøkalv, den består nå av reservekjøtt.

- Det går vel bra, likevel sa brudgommen Jan Petter Faraasen i går..

 Det er på gården til brudgommens bestemor, Clara Ingeborg Platou, at festen skal stå.

Nervepirrende

Hun hadde nervepirrende tider på torsdag, men trøstet seg med at de hadde sjøfisket laks fra Namsen til forretten og at hun i alle fall kunne skaffe grønnsaker og poteter.

Familen hadde planlagt det så nøye. I seks-sju måneder hadde de gjødd  kalven med tanke på bryllupsmiddagen.

Nå blir det en annen kalv de skal spise.

- Vi får heller få ei stek fra gjøkalven en annen gang, sier brudgommens mor, Clara Eline Faraasen.