NRK Meny
Normal

Gipsa seks personer før lunsj

– I dag er det hektisk. Det er brudd i håndledd og ankler, sier sykepleier Camilla Kildal på sjukehuset i Lillehammer. NRKs reporter var blant de uheldige på vei til jobb i dag.

Camilla Kildal og Ragnhild Moen Holø

NRKs reporter Ragnhild Moen Holø får gipset armen av sykepleier Camilla Kildal, etter å ha falt av på sykkel på holka i dag.

Foto: Ivar Arne Nordrum

Det er det samme hvert år. Når kuldegradene plutselig kommer og vannet fryser til ei tynn hinne av is på bakken, så faller vi og brekker ting.

Camilla Kildal, SI

Sykepleier Camilla Kildal på sjukehuset i Lillehammer gipset sju personer før lunsj i dag.

Foto: Ivar Arne Nordrum

Og sjukehusene får det travelt.

– Jeg visste det allerede da jeg dro på jobb i dag tidlig, at det ville bli en travel vakt, sier sykepleier Camilla Kildal. Det blir nok ikke mye tid til lunsj.

Og hun fikk rett. Allerede før lunsjtid hadde hun gipsa seks personer.

Lilla gips til NRK-reporter

NRKs reporter Ragnhild Moen Holø var blant dem som fikk trøbbel på holka i dag, og det til tross for at hun hadde skiftet til piggdekk på sykkelen.

– Jeg trodde det skulle gå helt fint.

Men det gjorde det ikke. Hun falt av, brakk armen, sykla videre til jobben, begynte å gråte, ble kjørt til sjukehuset, ble gipset og dro tilbake på jobb. Med lilla gips.

– Fint med lilla gips nå i adventstida da, sier hun.

Men det gjorde vondt, veldig vondt.

– Det var litt vondt å bremse, jeg tenkte det bare var en forstuing. Men da jeg kom på jobb, da kom tårene. Det var så vondt, forteller Ragnhild.

Smertestillende og røntgen

Sykepleier Camilla Kildal sier de som regel starter med å gi de uheldige bruddpasientene noe smertestillende før de blir sendt på røntgen.

– Det er mye bruddskader med det føret som er ute nå. Så da er det først førstehjelp og så behandling av skaden, sier hun.

Om det blir like travelt de neste dagene er ikke godt å si. Sykepleieren forteller at vinteren uansett er en travel periode på hennes avdeling.

– Men med holka blir det ekstra mye, sier hun.