Kjøttdeig fra Gilde etter påske

Gilde på Rudshøgda starter opp igjen kjøttdeigproduksjonen 2. påskedag. Etter seks ukers produksjonsstans ble kjøttdeigen friskmeldt i går.

Gildes kjøttdeig
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

 

 

 

- Det betyr at det ikke er noen forbindelse mellom produksjonen ved anlegget på Rudshøgda og utbruddet av E.coli-smitte, sier avdelingsdirektør Kristina Landsverk i Mattilsynet.

 

- En lettelse

Det var 24. februar anlegget på Rudshøgda ble stengt fordi man fryktet at den farlige E.coli-smitten fantes i kjøttdeigen.

For noen dager siden gikk Gilde ut og kritiserte Mattilsynet for at friskmeldingen av anlegget på Rudshøgda lot vente på seg. Bakgrunnen var at E.coli bakterien var blitt påvist i spekepølse fra Terina i Sogndal.

Kommunikasjonsdirektør Nina Sundquist mente det ikke lenger var noen grunn til å mistenkte kjøttdeigen.

- Det er en lettelse å endelig ha fått en friskmelding, sier informasjonssjef Sissel Norevik.