NRK Meny
Normal

Gilde-penger til E.coli-rammede

Gilde vil gi økonomisk støtte til familiene som er berørt av E.coli-smitten. Bidraget kommer i tillegg til et eventuelt erstatningsbeløp.

Gilde-penger til e.coli-ofre
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Gilde har bedt jusprofessor Peter Lødrup ved Universitetet i Oslo om å gjøre en uavhengig utredning av nivået på de økonomiske bidragene fra Gilde. - Vi tar ansvar for det vi gjør, og har i samtaler med familiene sagt at vi også vil gi et økonomisk bidrag i tillegg til et vi rettslig sett er ansvarlig for. Vi er glad for at professor Lødrup har påtatt seg arbeidet med å utrede nivået på økonomiske bidrag sett i forhold til andre lignende saker i Norge. Vi vil legge utredningen til grunn for bidraget til familiene, sier konsernsjef Axel Krogvig i Gilde. Gilde har denne uka vært i kontakt med tolv av familiene som er rammet, og kommet med en uforbeholden unnskyldning for den alvorlige situasjonen de er havnet i. De to siste familiene har Gilde fått melding om at vil ta kontakt når de finner at tida er riktig for samtaler. (©NTB)

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storkontroller på grensa

  Denne uka blir det omfattende grensekontroller både på Østby og Magnormoen i Hedmark. Kontrollene er et samarbeide mellom Statens vegvesen, politiet og Tollvesenet. Det meste av tungtrafikken inn i landet vil bli stanset.

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri
 • Kongsvinger vant over Frisk Asker

  I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.