NRK Meny
Normal

Gikk løs på fornærmedes påstander

Rune Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen, forsøkte å punktere en rekke påstander fra 16-åringen da hun fikk spørre ut sin klient.

Rettssak Rune Øygard

Rune Øygard i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Foto: Elin Fagertun / Tegner

Mette Yvonne Larsen

Forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Øygard brukte fredag formiddag på å forsvare seg mot aktor Thorbjørn Klundseters spørsmål om kontakten mellom ham og jenta.

Les: – Det var hun som startet det, og jeg lot meg rive med

Etter pausen tok forsvarer Mette Yvonne Larsen over. Hun innledet med å vise retten bildene som ble tatt av Øygards lår.

Jenta har forklart seg om enkelte merker på Øygards kropp, og tiltalte har vært hos to leger og blitt avbildet.

Øygard forklarte seg i detalj om en operasjon og en hudtilstand, og fortalte at legene ikke har funnet de samme merkene som jenta hevder å ha sett.

– Han har vært gjennom to medisinske undersøkelser. Der ble det blant annet undersøkt forskjellige kroppslige kjennetegn som jenta skal ha skildret. Blant dem var et arr, noe legene ikke har funnet, sier Larsen.

Les også: Øygard grillet på SMSer og reiser
Les også: – Jeg har vært voldsomt skeptisk til politiet i denne saken

Ingen sædfunn

Larsen trakk også frem en rapport fra Folkehelseinstituttet, som har sikret seg sengetøy og laken fra rommene jenta disponerte hos Øygard, samt alle sengene jenta brukte på hytteturene.

Larsen understreket at det er mulig å finne sædrester i materiale som er vasket, og fikk bekreftet at dette ikke bestrides av retten.

– Dersom dette bestrides, må FHI kalles inn som sakkyndig vitne, sa Larsen.

«Ingen mistenkelige flekker med tanke på sæd kan påvises. (...) Prøven ble ikke videre undersøkt», heter det i rapporten fra FHI.

Øygard fikk også spørsmål om rominndelingen på hyttene der flere av overgrepene skal ha funnet sted.

– Hjemme hadde hun et eget rom med egen seng. Det var bare hun som disponerte det. I Sjodalen hadde hun et rom som hun disponerte, men det kunne også en sjelden gang blir brukt av andre, sier Øygard.

Les også: – Ble servert whisky og Baileys på hyttetur
Les også: – Fikk angrepille av Øygard

– Helt ulogisk

Larsen ville også ha svar på i hvilken sammenheng jenta skal ha uttalt at hun ville bo hos Øygard og kona.

– Det var nevnt i skjemt og i alvor. Det var i forbindelse med at hun skulle begynne på videregående skole. Vi ønsket ikke at hun skulle bli hos oss, og hun ønsket også at en venninne skulle være med og bo med oss, sier Øygard.

Jenta har hevdet at ett av overgrepene skjedde på hytta på Kråkenes, mens kona var på butikken. Larsen ville også denne påstanden til livs, ettersom Øygard mener det er ulogisk å dra til butikken samme dag som man skal hjem.

– Kråkenes er et endepunkt. Veien stopper der. Skal man på butikken må man tilbake, samme vei som hjemover. Det er helt ulogisk, sier han.

Det er heller ikke registrert noen transaksjoner på konas bankkort denne dagen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Blir 3. størst i landet

    Gausdal Bruvoll kjøper Gran Tre, og blir den tredje største leverandøren av trelast i Norge.Gran Tre eies av de to allmenningene Gran Almenning og Brandbu og Tingelstad Almenning, mens Gausdal Bruvoll er en samvirkebedrift som blir eid av 1300 skogeiere.

  • Kom til rette etter leteaksjon

    En 88 år gammel kvinne med demens tok seg en tur på egenhånd mandag ettermiddag og ble meldt savnet fra Lillehammer sykehus. Tre timer senere kom kvinnen til rette, melder politiet.

  • Brann i vogntog

    Det brenner i et vogntog på E6 ca. fem kilometer nord for Dombås. Nødetatene er på vei til stedet.