NRK Meny
Normal

Gikk fra ytre venstre til ytre høyre

Hun har foretatt et noe utradisjonelt retningsskifte i politikken, Michaela Hansen. Nå ønsker hun å starte opp lokallag av Fremskrittspartiet Ungdom på Hamar.

– Noen kommer og sier at «du må være fra Rød Ungdom, for du ser ut som en blitzer.» Så blir de veldig overrasket når jeg sier at det ikke stemmer.

For det er Michaela Hansen fra Hamar ikke. I hvert fall ikke nå lenger. For noen år tilbake i tid befant hun seg på ytre venstre fløy i politikken, som medlem i nettopp Rød Ungdom. Men så endret hun plutselig kurs fra rødt til blått.

– Trenger ikke skrike

– Et sted underveis skjønner man at det er lov å være ivrig, men man trenger ikke skrike for å bli hørt og det er der Rød Ungdom har bomma. Og så er det noe med at når du er 16 år gammel er du full av opprør og hormoner og alt du vil er å bli hørt.

Fremskrittspartiet ble det endelige valget fordi hun er opptatt av personlig frihet og liberalisme. Hun sitter i styret i Hamar Frp og nå vil hun starte opp et lokallag for Fremskrittspartiets Ungdom i byen.

Michaela Hansen

Micheala Hansen skifter hår etter humøret. Ingen dag er lik! - Jeg er liberal og opptatt av personlig frihet.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Det er liten tvil om hvilke saker som opptar henne mest i hverdagen.

– Jeg er opptatt av mobbing, rusomsorg og eldreomsorg, samtidig som jeg vil ha bort diskrimineringen uavhengig av kjønn, legning og politisk overbevisning og lignende.

– Ikke fordomsfullt parti

Hansen er sjøl bifil og buddhist. At partiet hun valgte å bli medlem av stemples som både homo- og innvandringsfiendtlig av motstandere, synes hun er urimelig.

– Vi er ikke innvandringsfiendtlige og absolutt ikke homofiendtlige, da hadde ikke jeg sittet der jeg gjør i dag. Alle de fordommene som er mot partiet, er nettopp bare det.

Hun bruker mye tid på å skrive om politikk og sette inn i saker. På grunn av ryggplager, måtte hun gi seg som frisør. Det å drive med politikk gir mestringsfølelse og mening, synes 24-åringen.

– Det gir meg så mye, når jeg får til ting. Det er en bekreftelse på at jeg duger, i forhold til at folk i mange år har sagt at jeg ikke duger til noe. Jeg får utvikla meg, organisert og brukt tida, det gir en skikkelig god mestringsfølelse.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK