Gikk du på limpinnen i dag?

1. april er dagen den dagen i året hvor det er fritt frem for å prøve å lure andre, også for mediene. Her kan du lese noen av dagens aprilspøker fra mediene i Hedmark og Oppland.

Aprilspøk GD, OA, Hadeland og Østlendingen 2014

GD, OA, Østlendingen og Hadeland forsøkte å lure sine lesere i dag med meldinger om unisexgarderober på Jorkestad bad i Lillehammer, snøhuleutleie på Beitostølen, bom-andel på riksveg 3/25 og funn av bronsealdergjenstander ved nye riksveg 4.

Foto: Faksimile

Her kan du lese et knippe av aprilspøkene som ble lansert i de ulike avisene i Hedmark og Oppland i dag.

Ble du aprilsnarr i år? Nederst i artikkelen kan du fortelle oss om hvordan du ble lurt eller lurte noen andre.

Forsinkelse av riksveg 4

Avisa Hadeland forsøkte i dag å narre sine lesere til å frykte at utbyggingen av riksveg 4 gjennom Gran kommune på Hadeland ville bli ytterligere forsinket på grunn av at det hadde blitt gjort funn av gjenstander fra bronsealderen ved gården Bjørge sør for Gran sentrum.

Og ikke bare tar det tid. Det vil høyst sannsynlig også fordyre det bompengefinansierte vegprosjektet. Foreløpig er det usikkert hvor mye.

Hadeland

Og rykter om en forsinket riksveg gjennom Hadeland skapte stort engasjement på nettet. På Hadeland sine nettsider har over 200 personer sagt sin mening om hvorvidt funnene fra bronsealderen burde undersøkes eller ikke.

Billig påskeferie på Beitostølen

Alternativ billig overnatting for påsketurister på Beitostølen skulle få Oppland Arbeiderblad sine lesere til å trekke på smilebåndene i dag.

Arrangementssjef for Beitosprinten og World Cup, Erik Østli, kunne fortelle at trenden med ishotell og snøhuleferie også har nådd Valdres. Påsketuristene skulle få bo tilnærmet gratis i romslige snøhuler.

– Men for 300 kroner kan de som vil grave sin egen hule. Vi har fått et par bestillinger fra bedrifter som vil grave sin egen påskehule.

Oppland Arbeiderblad

Aprilspøk NRKHO 2014

At Birkebeinerrennet skal arrangeres etter vindretningen fra og med neste år var NRK Hedmark og Oppland sitt forsøk på å lure våre lyttere og lesere i dag tidlig.

Foto: Skjermdump

Bom-andel på riksveg 3/25

På Hedmarkssida prøvde avisa Østlendingen å narre leserne til å tro at utbyggingen av riksveg 3/25 kunne fremskyndes ved å selge bom-andeler etter en modell fra Hordaland – for å bygge ut E39 mellom Molde og Ålesund ...

For 1000 kroner kunne privatpersoner kjøpe en andel i vegen, noe som ga utbyggerne midler til grunninvesteringer og dermed raskere utbyggingsløp. I andre enden fikk de som kjøpte en andel 25 prosent rabatt i bommen i ti år.

Østlendingen

Birken i medvind

Her i NRK Hedmark og Oppland forsøkte vi også å narre lytterne våre i dag tidlig, hvor vi meldte om at den nye sjefen for Birken, Jon Gunnar Ellevold, ville «låse» Birkebeinerrennet til medvind.

Heretter skulle vindretningen bestemme om rennet skulle starte fra Rena eller Lillehammer, for å unngå at flere renn ble avlyst.

Ble du aprilsnarr i dag, eller lurte du kanskje noen andre? Skriv gjerne om hva som skjedde i kommentarfeltet.