NRK Meny
Normal

Gikk Birken på NATO-planker

– Dette er sjarmøretappen, sier Henning Nordmoen fra Tynset. Han har fullført Birkebeinerrennet, Styrkeprøven og Oslo Maraton i full militærhabitt på utfordring fra Krigsskolen.

Henning Nordmoen gikk Birkebeinerrennet i uniform

I MÅL: Henning Nordmoen var fornøyd med å ha fullført Birkebeinerrennet iført uniform.

Foto: Marte Iren Noreng Trøen / NRK

Midt mellom kondomdresser og felleski står Henning Nordmoen ikledd standard hæruniform og treski. Med det noe utradisjonelle utstyret har han fullført de 54 kilometerne over fjellet fra Rena til Lillehammer sammen med seks andre soldater.

– Det var tungt, men jeg tror vi fant et riktig tempo, forteller Nordmoen.

Utfordret av Krigsskolen

Årsaken til antrekket er en utfordring fra Krigsskolen i Oslo.

– Vi har en utfordring vi kaller «håplausen», militærets svar på «hardhausen». Vi har allerede syklet Trondheim–Oslo på gamle sykler og løpt Oslo Maraton i uniform. Dette var siste sjarmøretappen, vil jeg kalle det.

Ifølge Nordmoen er tradisjonen nærmere 20 år gammel.

Henning Nordboen gikk Birkebeinerrennet med uniform

SKINNBINDINGER: Treski og marsjstøvler førte Henning Nordmoen over fjellet.

Foto: Marte Iren Noreng Trøen / NRK

– Null spenn

Nordmoen klokket inn på tiden 04.51.42 med noe mindre aerodynamisk utstyr enn de fleste andre.

– Det er vanlig norsk hæruniform med marsjsko og beret, forteller Nordmoen.

– Og skiene?

– Det er standard NATO-plank. 2,10 lang. Impregnert med tjære og smeltet inn litt grunnvoks i midten. Null spenn, konstaterer han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.