NRK Meny
Normal

Gigant-utbygging i Kongsvinger

Den største utbyggingen noensinne i Kongsvinger ble vedtatt i dag. Byen får ny videregående skole til 265 millioner kroner.

Ny videregående skole i Kongsvinger

Det var et enstemmig fylkesting som vedtok gigant-utbyggingen i dag.

- Dette blir et monumentalbygg midt i Kongsvinger sentrum og betyr mye, sier varaordfører i Kongsvinger, Steinar Amundsen.

Skole, bibliotek og park

Den nye storskolen skal bygges der Sentrum videregående ligger i dag. Kongsvinger kommune har samarbeidet nært med fylkeskommunen om utbyggingen og det gir mer enn bare ei nye skole.

- Vi får også et samarbeid om biblioteket og utvikling av byparken. Og vi får et løft i Kongsvinger sentrum, som vi syns er veldig fint, sier Steinar Amundsen.

Budsjettet ferdig "sprukket"

Den nye videregående skolen vil altså koste 265 millioner kroner. Det er 55 millioner kroner dyrere enn først antatt. Men, nå skal det ikke bli dyrere, sier Amundsen.

- Sånn som prosjektet er lagt opp, er budsjettet "sprukket" ferdig, sier Amundsen. Det er gitt en ramme og så blir det opp til utbygger å forhandle seg til ulike løsninger med entreprenøren, sier han.  

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ingvild Flugstad Østberg nr. 4

  Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik gikk inn til 4. plass på 30 kilometer med skibytte på OLs siste dag i Sør-Korea. Hun ble slått på oppløpet av svenske Stina Nilsson(bildet).

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD 30 KM KLASSISKT DAMER
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Kortere rettsdager i Valdres-saken

  Rettssaken mot kvinnen som er siktet for omsorgssvikt etter at hennes 13 år gamle datter døde av avmagring, tilrettelegges med kortere dager i retten, skriver VG. I fjor ble rettssaken avbrutt etter to dager og kvinnen ble akuttinnlagt på sykehus.

  13-åring funnet død i Valdres
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Stanset etter biljakt

  En sjåfør prøvde å stikke fra en politikontroll i Elverum ved 02.30-tida natt til søndag. Bilen ble stoppet av politiet etter en lengre forfølgelse. Sjåføren ble pågrepet og blir anmeldt for forholdet og mistanke om bruk av narkotika.